Черно море продължи в стил "Атлетико" и наказа 10 от Берое в Първа лига


Черно море продължи в стил "Атлетико" и наказа 10 от Берое в Първа лига
Снимка: Marin Bonev / LAP.bg

3488 0

Отборът на Черно море успя да победи Берое с 0:2 като гост в мач от петия кръг в Първа лига. В стила на испанския гранд Атлетико Мадрид, който е "господар" на минималните победи, "моряците" добавиха още една скромна победа, която до последно се очертаваше да бъде минимална, но отвъд продължението на мача падна и второ попадение.

Черно море с трета победа в Първа лига

Тимът от Варна бе сериозно "подпомогнат" и от Берое, след като домакините играха 3/4 от мача с човек по-малко. Още в 25-ата минута халфът Лукаш Мартинш извърши нарушение в наказателното поле и получи директен червен картон, а Черно море изпълни дузпа, която бе реализирана от Евгений Сердюк.

Противно на очакванията, възпитаниците на Петър Хубчев не се отказаха и продължиха да атакуват в търсене на изравнителен гол. С времето обаче заралии изнемогваха и трудно стигаха до противниковата врата. Черно море пък не търсеше особено активно реализирането на второ попадение и също не създаде чисти положения за гол пред вратата на Берое.

Черно море доближи Лудогорец и ЦСКА

Дълбоко в добавеното продължение на мача Берое изпълни корнер, при който в атака се включи и стражът Иван Караджов. Черно море обаче се справи, а след това организира контраатака, след която 17-годишният Николай Златев вкара дебютен гол за Черно море на празна врата.

Така Черно море записа трета победа през новия сезон в Първа лига. "Моряците" имат само една загуба през кампанията, която дойде в миналия кръг от ЦСКА. Това е и единственото попадение, което са допуснали хората на Илиан Илиев за четири срещи.

Берое пък записа трети мач без победа. В класирането Черно море заема трета позиция с 9 пункта - на точка зад лидерите Лудогорец и ЦСКА, които са с мач повече. Берое се позиционира на 10-о място с 4 пункта. В следващия кръг Черно море домакинства на Пирин Благоевград, докато Берое приема Ботев Пловдив.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички