Ивайло Аспарухов: Унищожението на Локо (Сф) беше предварително подготвено


Ивайло Аспарухов: Унищожението на Локо (Сф) беше предварително подготвено
Снимка: БГНЕС

2154 0

Досегашният изпълнителен директор на Локомотив (София) Ивайло Аспарухов смята, че е имало предварително изготвен план за унищожението на клуба.

"Моето мнение е, че всичко това е било подготвено предварително да бъде унищожен Локомотив (Сф). Съжалявам, че за 20 000 лева беше закрит Локомотив. Но не съм съгласен, че г-н Касев е виновен за това. Проблемите са много по-дълбоки.", заяви Аспарухов.

„Имаше вариант с фирма от Северозападна България, които бяха готови да изкупят акциите на Льосков и Касев, но не трябваше да се стига до това положение. За мен грешката им е, че не са проверили с точност задълженията на клуба. Те не можаха да ми дадат документацията, да ми покажат какво са купили. Те казват, че на стадиона му искат наем 35 000 лева, как досега не са искали? Купиха рейс за 70 000 лева, искаха постепенно да платят една премия. Явно не са ги разбирали нещата. Мислели, че ще плащат само на НАП.“

„В четвъртък ми дадоха 5 000 лева да платя премии. Казвах им, че този цирк вече сме го играли. Бях буфер между президента, треньора, играчи и фенове. Казах им, че Локо (Сф) има свой дом и това е „Надежда” и отборът трябва да играе само на стадион „Локомотив”. Те бяха на мнение, че дори да дадат 20 000 лева, нещата са били предварително подготвени и пак нямало да излязат да играят. А аз бях намерил три фирми, една от Югозападна България и щяха да се прехвърлят акциите и Локомотив да бъде спасен. Но заради тези 20 000 лева не стана. Има много локомотивци, но не видях подкрепа и обединение, никой не ме подкрепи”, разкри Аспарухов.

„Къде бяха легендите на Локомотив, когато можехме да спасим отбора с 20 000 лева? Защо не помогнаха да съществува истинският Локомотив – на Котков и Михайлов? Сега започваме от нулата. Тази държава какво прави? Фалираме клуба – не се плащат задължения. Откъде да взимат нашите бащи пенсии? И аз можех, елементарно е, да регистрирам нов клуб. И какво, ще почваме скандали ли? Бяха регистрирани още два Локомотив-а. Защо само този на Иван Василев беше регистриран в БФС? Те с лека ръка унищожиха клуб с близо 100-годишна история. Скоро ще се разбере кой е главният виновник.“, добави още Аспарухов.

Както е известно, Локомотив (София) няма да продължи участието си във Югозападната "В" група, тъй като записа две поредни загуби в първенството.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички