Италия тренира на "Герена" вместо на "Васил Левски"


Италия тренира на "Герена" вместо на "Васил Левски"

1395 0

Италия няма да направи тренировка на националния стадион преди евроквалификацията в София, съобщава "24 часа". "Адзурите" пристигат на 27 март в 19 часа и само ще огледат "Васил Левски", а Антонио Конте ще даде пресконференция, която е задължителна.

Заниманието ще е в деня на мача, като италианците са поискали то да бъде на "Георги Аспарухов". Все още обаче за това няма споразумение между БФС и "Левски".

Отборът си тръгва веднага след приключването на мача. За гостите е уреден ускорен коридор за паспортен контрол на летището, както и исканите две патрулки, които да закарат автобуса бързо до "Васил Левски" и след това в хотел "Хилтън".

Гостите имали доста по-сериозни претенции, но те им били отказани. Те обаче били категорични, че не искат да имат контакт с българи преди и след мача.

Срещу Италия Ивайло Петев ще направи официалния си дебют като национален селекционер.

Антонио Конте готви сериозни промени в полузащитата си за мача с България на 28 март. Наставникът на Италия планира да заложи на дует Марко Верати и Мирко Валдифиори. Вторият може да се нарече изненадата в състава на скуадрата за европейската квалификация. 28-годишният плеймейкър Валдифиори прави много силен сезон с екипа на Емполи. По всяка вероятност Конте ще може да ползва и ветерана Андреа Пирло, който обаче не е напълно възстановен от травма.

Верати пък обяви, че е готов да заеме всеки пост с изключение на вратарския. Халфът на Пари Сен Жермен се надява да получи доверието на селекционера.

"Бих могъл да дам много повече пред защитата, но ако Пирло играе, може да играя на пейката", пошегува се Верати пред "Гадзета дело спорт".

21-годишният италианец е твърд титуляр в състава на френския тим, който отстрани Челси в 1/8-финалите на Шампионската лига.

Самият Конте обаче обърна повече внимание на контролата с Англия, която е три дни след нашия мач в Торино.

"От 24 г. живея там и този град е нещо специално както за мен, така и за семейството ми. Ще бъде страхотно изживяване да се върна на "Ювентус Стейдиъм", и то не като съперник", заяви специалистът.

Наставникът на Италия бе лаконичен относно двубоя с нас. "От мача на 28 март с България имат значение само трите точки. Ще трябва обаче да отдадем нужното внимание и на тази контрола с Англия", добави Конте.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички