Испанска медия твърди: Лапорта идва в България заради Мартин Георгиев от Славия


Испанска медия твърди: Лапорта идва в България заради Мартин Георгиев от Славия
Снимка: Getty Images

8668 0

Изключително любопитна новина обяви испанското издание "El Nacional". Тя гласи, че президентът на Барселона Жоан Лапорта ще пътува до България, за да уреди трансфера на Мартин Георгиев от Славия на "Камп ноу".

Младият футболист е гласен да играе в отбора на Барселона Б още през сезон 2022/23, пише изданието. И отбелязва, че въпреки възрастта си - 16 години, Георгиев вече е дебютирал за първия тим на Славия. В Испания цитират думите на президента на столичани Венцеслав Стефанов, според когото сделката е много близо до финализиране.

Все пак "El Nacional" отбелязва, че трансферът е обвит в мистерия, тъй като от Барса не са коментирали нищо по въпроса. И изразява притеснение, че договорът на българина с каталунците, по думите на Стефанов, ще бъде само за 2 години. Пркатиката е млади играчи, които са перспективни, да бъдат вземани за по-дълъг период, например за 5 години.

"Тъй като Георгиев е непълнолетен, от Барса обикновено използват формулата на договора за още 3 незадължителни сезона, предвидени от ФИФА", отбелязва медията. А ето какви подробности за предстоящия трансфер издаде Стефанов преди около седмица.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички