Има решение за Литекс, и то е категорично?


Има решение за Литекс, и то е категорично?

1245 0

Променят правилника на БФС заради ловчанлии

Литекс на практика вече е аут от "А" група, твърди вестник "България Днес". Специалната комисия, назначена за казуса, е взела едно-единствено решение - няма процедурни нарушения при становищата на Дисциплинарната и Апелативната комисия на БФС и решенията им за изваждане на "оранжевите" от "А" група изцяло отговарят на правилата на футболния съюз. Единственият подписал се с особено мнение е адвокатът на Литекс Румен Константинов.

Това означава, че Изпълкомът ще трябва да се съобрази с техните становища и Литекс прекратява участието си в елита.

Заседанието на висшия орган на БФС трябва да се проведе днес, но се оказа, че събирането е пред провал. Голяма част от членовете са възпрепятствани и няма да могат да присъстват на заседанието. В чужбина са собствениците на Лудогорец и Славия Кирил Домусчиев и Венцеслав Стефанов, както и Петър Величков и Панайот Рейзи. До снощи от БФС правиха всичко възможно да съберат Изпълкома, но това най-вероятно няма да стане. Дори и без заседание обаче, решението за Литекс остава в сила, пише изданието.

Така резултатите на "оранжевите" до момента се анулират и Лудогорец повежда с 5 точки пред "Левски" в класирането. Случаят с Литекс ще доведе до промяна в правилника на БФС. От следващия сезон при изваждане на отбор по време на мач клубът няма да бъде наказван с изхвърляне от "А" група. При първо нарушение ще последват глоби и отнемане на точки на провинилия се отбор. Едва при повторно ще последва най-тежката санкция - изваждане от групата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички