Илиан Илиев взима мерки след срама за Черно море: Каза какво следва с тези "с претенциите, които не показаха какво могат"


Илиан Илиев взима мерки след срама за Черно море: Каза какво следва с тези "с претенциите, които не показаха какво могат"
Снимка: chernomorepfc.bg

1308 0

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев говори след сензационното отпадане на "моряците" за Купата на България. Още в първия мач на варненци в турнира, на 1/16-финалната фаза, Литекс ги отстрани след победа с минималното 1:0 в Ловеч.

Наставникът очаквано бе доста разочарован. Той на няколко пъти подчерта, че съперникът е играл с повече агресия и с повече желание. Той пое отговорност за ранното отпадане.

"Неприятно отпадане за нас, да не кажа по-тежка дума. Да поздравя момчетата от Литекс, които излязоха на терена, бориха се за всяка топка, раздадоха се максимално. Постоянно говорихме, че със сигурност другият отбор ще даде максимума от себераздаване и че не сме ли на тяхното ниво, ще имаме проблеми и това се получи.

Виждате, че при нас, ако двама-трима основни футболисти излезнат, трудно ги заместваме на същото ниво. Това се отрази. Започнахме с някои по-млади момчета, да им дадем шанс, не се получи. После, като тръгна мачът в това русо, се получи и отпадането. Съжалявам и се извинявам" - започна Илиев.

Освен това специалистът открито каза, че тези, които са имали претенции и не са показали това, което могат, няма да играят. Даде да се разбере и че мачовете за Купата на България нямат нищо общо с тези за първенството.

"Мачовете за Купата нямат нищо общо с първенството, за един мач всичко може да се случи. Мисля, че загубихме повечето единоборства. Това показва, че те са били по-активни и агресивни. В първенството в мачовете, в които побеждаваме, имаме агресия. Може би донякъде се изненадаха от това, което ни предложиха (бел. ред. играчите на Черно море от тези на Литекс).

С уважение към тях, но мисля, че причината е, че ние не бяхме на ниво. А и те се доближиха в много моменти до най-доброто си ниво. Претенции, които имат някои момчета, които не играят редовно, трябваше да покажат повече желание. За футбол може да се греши, но когато противникът има повече желание, значи треньорите някъде сме сбъркали да накараме футболистите да са по-сериозни. Не казвам, че сме били несериозни. Не можахме да им отговорим, аз съм виновен. Тези хора, които не показаха това, което могат, няма да играят" - допълни още той пред "Диема спорт".

Вижте повече за първата сензация за Купата на България и как Литекс шокира Черно море (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички