Играчът на 8-ми кръг Божинов: Бях пред отказване от футбола


Играчът на 8-ми кръг Божинов: Бях пред отказване от футбола
Снимка: БГНЕС

1616 0

Нападателят Валери Божинов разкри, че е мислил да се откаже от футбола по време на престоя си в хърватския Риека. Бившият национал сподели това по време на награждаването си за играч на 8-ия кръг на Първа лига.

Божинов наскоро се завърна в българското първенство, като облече екипа на новака Ботев (Враца). Още в дебюта си за врачани някогашната звезда се разписа - във вратата на Витоша Бистрица, което доведе до наградата му днес.

БОЖИНОВ ВЕЧЕ ЗНАЕ КЪДЕ ИСКА ДА ИГРАЕ СЛЕД БОТЕВ

"Аз бях пред отказване, но благодарение на хората до мен реших да продължа. Отивам на тренировки в Риека, давам всичко от себе си, но не получавам шанс. Идва петък, не съм в групата. Една година не играех, но си казах, че е грехота да се откажеш на 32 години. Казах си: "Валери, имаш още какво да дадеш, ти ще успееш да се върнеш, защото обичаш футбола". Хората ми казаха - играй докато можеш. Такъв талант като теб, ще бъде грехота да спреш", призна 32-годишният нападател.

"Променил съм се и то доста, не съм същият като преди 15 години. На 32 години съм и искам да бъда пример за децата", каза още Божинов, който разкри, че единственото, което му липсва е игровата практика. Звездата на Ботев изрази мнение, че нивото на Първа лига е добро, но е жалко, че има толкова малко български футболисти във водещите отбори.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички