Играч на Барселона с първи гол за Славия: Герой в изключително важен мач (ВИДЕО)


Играч на Барселона с първи гол за Славия: Герой в изключително важен мач (ВИДЕО)
Снимка: LAP.bg

1031 0

Славия записа четвърта победа в последните си шест двубоя от българската Първа лига. "Белите" надделяха над Ботев Враца с 1:0 на стадион "Александър Шаламанов". В герой за тима си се превърна 18-годишният Мартин Георгиев, който е под наем в столичани от испанския гранд Барселона, където премина преди години - именно с трансфер от Славия.

С победата "белите" събраха 17 точки на 13-а позиция и изравниха 12-ия Локомотив София, който е с мач по-малко. За първи път през сезона тимът взе две поредни победи. Ботев Враца пък записа шеста поредна загуба в първенството и остава на предпоследната позиция с 10 пункта.

През първото полувреме и двата отбора създадоха някои добри ситуации за гол, но все пак той падна във вратата на гостите. Току преди края на частта - в 44-тата минута, когато Тони Тасев центрира от ъглов удар, а Георгиев отклони с тяло топката в мрежата.

През втората част отново двата тима си размениха някои отлични положения за гол, но такъв не падаше. Вместо това около четвърт час преди края на срещата гостите ограничиха допълнително шансовете си за точки от мача. Диого Барбоса си изкара втори жълт картон и врачани останаха с човек по-малко.

Предстои пауза за националните отбори. Следващият двубой за Славия е гостуване на Янтра за Купата на България (от 1/16-финалите - 23.11), а от Първа лига - гостуване на Лудогорец (26.11). След прекъсването пък Ботев Враца приема у дома Локомотив Пловдив в първенството (25.11).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички