И Димитър Пенев повярва в подвиг срещу Италия: Да не са извънземни?


И Димитър Пенев повярва в подвиг срещу Италия: Да не са извънземни?

1559 0

Отборът на Италия не е съставен от някакви извънземни, а от футболисти като българските и в събота няма да е чудно, ако "лъвовете" победят". Това е мнението на футболен треньор номер едно у нас за XX-и век Димитър Пенев.

След загубените точки срещу Малта в София (1:1) в края на миналата година, предстоящата евроквалификация е от особена важност за нашия тим, тъй като може да ни остави в играта за третото място и достигането до финалите във Франция догодина.

"Успех срещу Италия няма да ме изненада, заяви пред "България Днес" Стратега от Мировяне. - Наистина се направиха промени в отбора, смени се треньорът, новият - Ивайло Петев, извика и някои нови момчета. Но това може да е само за добро, може той да успее да промени нещата и футболистите да заиграят на максимума на възможностите си. Надявам се и вярвам, че така и ще стане", разкрива той. Според него българите не отстъпват по футболни умения на именитите си гости.

"Какво като са по известни имена от нашите? Нашите не са по-лоши футболисти от тях. Имаме играчи от чужди първенства, момчета с опит. Петев извика и някои млади футболисти, които трябва да имат амбицията да се докажат, тъй като имат качества. Отборът ни може да бъде съставен от една такава спойка между опитни и млади, перспективни състезатели. Италианците не са извънземни, няма какво да им се плашим", каза Стратега.

Пътят към успеха на "Васил Левски" в събота минава и през задължително спокойствие в отбора и в щаба, разкрива Пената. Така или иначе шансовете ни за класиране на Евро 2016 са минимални, задължително е да се играе отворен футбол.

"Трябва да играят освободено, да са спокойни. Първо трябва да се гледа добрият футбол, правилната тактика. Играчите да знаят, че срещу Италия ще ги гледа целият свят и са длъжни да покажат най-доброто, на което са способни. Защото такъв мач може да отвори врати. В този момент не е толкова важна победата или точката, а да се натрупа самочувствие с хубав футбол, което ще е полезно за следващите мачове. А и не на последно място, сме домакини, очаквам стадионът да бъде пълен и да видим голяма подкрепа от страна на феновете, което много помага", разкрива още Пенев.

Самият той през 1991 г. води "лъвовете" до успех с 2:1 в контрола в София, в която още в 10-ата минута Любослав Пенев получи червен картон, но тимът ни бие с голове на Стоичков и Костадинов.

"Вярно, тогава в отбора бяха Стоичков, Любо, Костадинов и други, но и те тогава бяха още млади, искаха да се доказват. Сега положението е сходно, така че аз вярвам в успеха на нашите. Били сме ги преди, защо да не ги бием и сега", завършва той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички