Божинов: Можех да играя за Италия, отказах, защото...


Божинов: Можех да играя за Италия, отказах, защото...
Снимка: Getty Images / Guliver

1829 0

Валери Божинов е отказал да играе за националния тим на Италия. Това призна нападателят пред вестник "Република". "Не е честно аржентинци и бразилци да представят Италия", отсече той относно повиквателните на "гаучоса" Васкес и "кариоката" Едер.

"Аз също имах възможност да играя за Италия. Но отказах, защото от малък моята мечта е да нося екипа на България. Кажете ми кога Аржентина и Бразилия ще извикат в националния си отбор италианец или българин? Отговорът е никога. Нямам нищо против Васкес, страхотен футболист е, но заради неговата повиквателна страда някой италианец", допълни Божинов, който и в момента играе на Ботуша - за втородивизионния Тернана.

"Поканата към мен е чудесен подарък от Ивайло Петев. Ще отида и ще стисна ръката на Антонио Конте, който е родом от Пече. Град, в който научих много неща", каза още Божинов, цитиран от "Меридиан мач". Той говори и за предстоящия сблъсък в евроквалификациите на 28 март в София.

"На хартия Италия е фаворит. Това е голям отбор, който никога не се предава. Познавам много от националите, тъй като съм играл с тях в Ювентус или по терените на Серия „А“. България трудно може да се класира на едно от първите две места, които са заети от Хърватска и Италия. Но все още имаме шанс за третото. Можем да вземем нещо в събота и съм оптимист. Не знам какво бих дал, за да вкарам гол на Буфон", заяви бившият играч на Левски.

"Италианският футбол се промени много след кризата. Аз бях и в Англия, но там бях доста време контузен и не успях да се насладя на играта. Все пак бих призовал феновете да подкрепят националния си тим. След контузиите в коляното и ахилеса вече не съм същият футболист. Мнозина казват, че съм стар, но аз вярвам, че има още какво да дам. Голямата ми цел е да се върна в Серия „А“, след като вече отново съм част от националния отбор на България“, завърши Божинов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички