И БФС в 21 век: Дава на феновете детайлна статистика в реално време


И БФС в 21 век: Дава на феновете детайлна статистика в реално време
Снимка: behance.net

1128 0

Българският футболен съюз подписа официален договор за партньорство със световния лидер в областта на разпространението на спортно съдържание и статистика Genius Sports. Целта на сътрудничеството е да се трансформира начинът, по който данните от футболните срещи се събират, контролират и разпространяват – като проектът е насочен към запалянковците, които ще имат достъп до статистика в реално време чрез сайта на БФС, чрез нова мобилна апликация, както и чрез социалните медии.

БФС вече изигра основна роля в развитието на Football LiveStats - новата система за събиране и предоставяне на подробна статистика, разработена от Genius Sports, като осигури на представители на компанията специален достъп до мачовете от Първа лига и Купата на България. Системата за провеждане на първенствата, въведена от съюза, ще бъде интегрирана в технологията на световноизвестната компания, като по този начин ще се създаде официална база данни за индивидуални футболисти, отбори и турнири.

„Много сме щастливи, че обвързахме бъдещите си планове с мащабен партньор като Genius Sports. Дигитализацията е сред основните приоритети във визията, която БФС следва, а огромният опит, който Genius Sports притежава, ще ни позволи да осигурим на феновете нов, модерен и задълбочен поглед върху играта и да добавим към стойността на Първа и Втора професионална лига“, заяви Христо Запрянов, директор „Маркетинг и комуникации“ на Българския футболен съюз.

От своя страна Даниеле Гонтери, директор „Футбол“ в Genius Sports, коментира: „Предоставянето на официална и точна статистика в реално време за всички мачове под егидата на БФС е от огромно значение за дигиталното развитие на централата и на футбола в страната. Изключително горди сме от факта, че сме официален партньор на федерацията“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички