Хърватия ни приключи за едно полувреме


Хърватия ни приключи за едно полувреме

1511 0

Хърватия ни победи с 3:0 в мач от квалификациите за Евро 2016 в Загреб.

Още в 90-ата секунда Иван Перишич откри. Крилото на Интер излезе зад защитата и прати топката между краката на Божидар Митрев, след което тя спря в мрежата.

Никола Калинич пропусна две положения. Александър Тонев отправи първия удар за България, но Даниел Субашич спаси. Ракитич стреля над гредата в следваща атака.

Гол на Вида с глава бе отменен поради засада в 17-ата минута. В 25-ата минута Георги Терзиев бе на път да си вкара невероятен автогол. Митрев спаси пореден удар към неговата врата, топката попадна в Терзиев, който с всичка сила стреля силно в дясната греда на Митрев, като за щастие топката не влезе в мрежата.

В 43-ата минута отлична атака между Ракитич и Никола Калинич завърши с втори гол. Звездата на Барселона проби отляво, направи двойно подаване с нападателя на Фиорентина, който го изведе с пета и Ракитич бе точен.

На почивката Георги Миланов и Иво Иванов замениха Терзиев и Неделев, а Бадел смени Ракитич.

Ивелин Попов имаше възможност да намали в 51-ата минута, но пропусна най-добрата възможност след слаб удар.

Калинич с глава пък можеше да вкара за 3:0 в 53-ата минута, но Митрев спаси. Именно Калинич отбеляза третото попадения за хърватите в 80-ата минута. Той засече с глава центриране на негов съотборник.

В 89-ата минута хърватите останаха с човек по-малко, след като червен картон получи резервата Чоп за брутален фуал срещу Страхил Попов.

Прекият съперник на хърватите за второто място Норвегия си би Малта с 2:0 и има аванс от 2 точки преди последния кръг. В следващия мач скандинавците гостуват на лидера Италия, докато на хърватите им престои визита на аутсайдера Малта.  

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички