Хубчев си припомни "любимец" на Бербатов, потвърди и за публична тайна в националния


Хубчев си припомни "любимец" на Бербатов, потвърди и за публична тайна в националния
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4568 0

Бившият национален селекционер Петър Хубчев преживява тежки времена, но въпреки това остава до болка прям. Той даде обширно интервю пред колегите от вестник "Тема спорт", в което зачеква много теми, някои от които крайно наболели.

За президентите на клубове и Феликс Магат:

"Докато бях в националния отбор, често се случваше да ми звънят президенти и футболни агенти, които да ми дават съвети кой да пусна, кой да извикам и други такива абсурди. Президентите дори бяха повече от мениджърите. Към собствениците на футболните клубове и към ръководството на БФС съм бил изключително коректен и те са знаели абсолютно всичко. Не съм живял в заблуда или лъжа. Дори хората от ТЕЦ „Марица изток“, които управляваха Берое по мое време, не са си позволявали да ме питат защо взимам един или друг футболист, но с останалите собственици беше различно.", споделя Хубчев.

Още: Хубчев призна: Ако не ме беше пуснал Боби Михайлов, нямаше да мога да си тръгна от националния!

Петър Хубчев говори по много теми

Той си припомни и за един от не толкова любимите хора на Димитър Бербатов - бившият немски национал и треньор Феликс Магат, с който работи в Хамбургер. В официалната си биография Бербо нарича някои от методите на Магат "повече от странни", като се спира на конкретна случка. След слаб мач на Фулъм, Магат кара всичките си играчи да се подредят в схема 4-4-2 на терена, след което да останат неподвижни до второ нареждане. Това продължава доста време, докато играчите само се споглеждат с недоумение помежду си. Хубчев обаче е на коренно различно мнение - за него Магат е един от най-добрите треньори, с които е работил.

"Опитвал съм се да черпя знания от всеки наставник, с който съм работил, но Магат е номер 1 в моя списък. Дисциплината и здравите тренировки са му специалност. Но с една уговорка, че това трябва да бъде пречупено през нашата призма. Не може да вземеш една тренировка на Феликс Магат и едно към едно да я вкараш в български отбор. Щяха да ме обесят на гредата на първата седмица, ако правехме това."

"Изключителен човек беше Феликс, който държеше винаги на дисциплината и това отборът да е максимално подготвен. И още тогава усетих, че футболисти в Германия, които минаваха за мрънкалници, впоследствие бяха благодарни за това, че се тренира повече. А на мен в България толкова много играчи впоследствие ми казаха, че благодарение на тези тренировки и дисциплина сме постигнали резултати, колкото и да са малки. Илия Груев-младши пък наскоро ми каза, че разликата между Германия и Англия е като тази между Германия и България, което много ме учуди. Все пак знаем, че английският футбол е еталон по много показатели.", сподели още Хубчев.

Още: Отнеха точки на английски клуб, пострадал от Бербатов (ВИДЕО)

 

Уникално: Сходните моменти на Бербатов и Меси, с които показаха, че са различни от другите (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички