Христо Крушарски сигурен, че Конгресът ще се провали, обяви кого ще подкрепи


Христо Крушарски сигурен, че Конгресът ще се провали, обяви кого ще подкрепи
Снимка: Aleksandar Karamfilov / LAP.bg

1083 0

Христо Крушарски сподели, че е било трудно за него да се откаже от битката за БФС, като допълни, че ще подкрепи Михаил Касабов. Той добави, че познава много добре Георги Иванов-Гонзо. Бившият голмайстор на Левски работи в Локомотив Пловдив, като според Крушарски той е добър футболист, но не става за ръководител.

"Решението да се откажа го взех доста трудно. Този Конгрес виждам, че ще се разводни. Ще има разпределение на гласовете. Този избор ще се обжалва и ще продължава да се точи. От разговорите, които водих с моите опоненти, стигнах до Михаил Касабов, защото той все пак е немски възпитаник. Познавам го от времето на Иван Славков, имал съм допирни точки с него, знам му възможностите. Едно е да си президент, друго е да си вицепрезидент. Убеди ме с това, че няма да допусне нито един мой колега в управлението. Ще казва "не" там, където не трябва“, започна Крушарски.

Твърдо зад Михаил Касабов - обясни и защо

Още: Остава ли Александър Томаш начело на Локомотив Пловдив? Христо Крушарски отговори

Той допълни, че би застанал зад Стилиян Петров, ако той бе кандидат, а не Димитър Бербатов. Стенли обявил в личен разговор, че вече е поел ангажимент към бившия си съотборник и няма да се отметне от думата си.

"С Мишо говорих точно на тази тема. Той също ми каза, че няма да води разговор със Стилиян, но ще ги покани. Каза ми как ще разпредели функциите в БФС. Първото ще отдели Лигата. Президентът на Лигата ще участва в управлението, в Изпълкома. Шефът на аматьорската лига също. От там нататък ще са хора, които не са свързани с футбола, но могат да помагат. Бих му предлагал такива, които ще могат да работят по законите в България.

Това, което говорихме с Мишо, каза че ще въведе немския начин на футбола. Надявам се, че ако той успее да го направи, ще има успех. Професионалната линия да е на ротационен принцип и да няма шуробаджанащина. Над 30 години Мишо Касабов е там. Повлияли са му приказките, които е водил, например с Христо Бонев. Те се познават от едно време. Христо Бонев му каза, че може да го направи. Близкият му кръг са му повлияли да тръгне да се бори. Не съм аз. Питаха ме аз дали ще взема пост. Аз имам толкова много, че не мога да се оправя".

Георги Иванов - Гонзо не може да е добър ръководител

Още: Христо Крушарски се оттегли от битката за БФС с подкрепа към Касабов

Георги Иванов няма как да управлява БФС

"Гонзо си е добър футболист, но не може да е добър ръководител. Не знам каква е тази инициатива. За мен не. Няма административен опит, дайте да си говорим в прав текст. От разговора със Стилиян, който водих, може да ме пребори дори мен. Той си работи по бизнес, създал го е и го управлява. Как мога да ви убедя, ако не съм сладкодумен. Това, което ми разказа човекът, което е постигнал след футбола, е постигнал нещо. Другите си харчат парите и чакат отнякъде пак да поизкарат. Ще държа след Конгреса да видя какви ще са заплатите на футболната централа.  За Гонзо си е лично мое мнение. Работил е при мен. Видял съм, усетил съм, пипнал съм и си казвам моето мнение".

Още: Христо Крушарски посочи дата, на която ще реши за БФС и обясни как може да се оправи българският футбол

Христо Крушарски се отказва от президентската битка в БФС - избрал е кого да подкрепи

Драма в Локомотив Пловдив: Неразбирателството между Христо Крушарски и Александър Томаш е сериозно

Христо Крушарски отговори "колко точно" е богат: "Парите и жените са за умните хора"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички