Христо Янев зове: Не знам колко още ще издържа в Пирин


Христо Янев зове: Не знам колко още ще издържа в Пирин
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

3990 0

Наставникът на Пирин - Христо Янев, коментира равенството с Левски (1:1), както и състоянието, в което "орлетата" се намират.

„Трудно ми е да говоря за футбол с оглед на ситуацията в клуба. Горд съм с направеното от момчетата. Радвам се, че работя с тях, справиха се перфектно. Много малко спортисти биха излязли в подобна ситуация по този начин. Дано ръководството оцени поведението на играчите. В нито един от курсовете ми за „Про“ лиценз никой не ме е учил как да се справям в подобно положение“.

„Ако трябва да бъда честен, не виждам никаква светлина. От ден на ден стават по-зле нещата. От декември насам затъваме и единственият светъл лъч са тези момчета, но не знам докога ще мога да мотивирам играчите. Обичам футбола и той е моят живот, но трябва да сме честни – всеки в клуба се лишава от времето си и трябва да получава нещо съответно насреща. Виждам, че всичко, което правя, излиза извън моите правомощия. Отдавна съм спрял да съм само треньор. Професионалист съм, но ми е трудно да се събера, за да покажа най-доброто от себе си“.

„Подходихме по семпъл начин. Говорихме цялата седмица с момчетата, че всички обиди срещу нас трябва да си струва и трябва да излезем и да играем добре. Няма значение къде се намира отбора и с какъв точков актив сме. Даваме най-доброто от себе си във всеки мач, но в тези условия ни се обезценява труда“.

„Заслужаваме повече, разбира се. Пирин не отстъпва на Левски, въпреки че Левски разполага с треньор №1 у нас и добра селекция. Борихме се докрай и се забавлявахме. Целият стадион заслужаваше добър футбол и мисля, че го получи. Хората не знаят с какви демони се бори всеки играч“.

„Не е моя работа да коментирам съдиите, но наш футболист вече е в болница, а по време на мача не беше спряна играта веднага, въпреки че всяка секунда можеше да се окаже с цената на живота му. По-важно ли е другият отбор да вкара гол? Има затруднения с дишането. Пратихме човек с него в болницата, за да следим ситуацията“.

„Благодаря на всички фенове за подкрепата. Не знам дали ще имам силите да мотивирам тези играчи да излязат на терена и да вършат това, за което са наети. Аз съм чужд човек за клуба, но съм тук, за да радвам феновете. Имам определен капацитет, с който разполагам и се трудя по цял ден, за да дам максимума на Пирин“, завърши емоционалният Янев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички