Хебър е в ужасяваща криза, но Любослав Пенев вече веднъж е разплаквал Левски за Купата (ВИДЕО)


Хебър е в ужасяваща криза, но Любослав Пенев вече веднъж е разплаквал Левски за Купата (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3835 0

Левски се готви за поредното трудно предизвикателство пред себе си. Този път то е за Купата на България, където на 1/8-финала ще се изправят срещу Хебър на Любослав Пенев в Пазарджик. И двата тима не са в оптимална форма, но в последния си двубой за Първа лига "сините" победиха с категоричното 3:0 Локомотив Пловдив, докато Хебър загуби с 1:3 от ЦСКА 1948.

Възпитаниците на Любо Пенев са в кошмарна форма - 4 загуби и 1 равенство в последните си 5 мача. И това е на фона на спекулациите, че общината в Пазарджик ще спре финансово да подкрепя спортните клубове. Както и спекулациите, че наставникът е пред напускане. Иначе, последната победа на тима е от 22-ри октомври срещу Славия у дома с 1:0.

Левски също не е в топ форма, като постоянни има и важни контузени играчи. И все пак в последните 5 мача са записали 2 победи, 2 равенства и 1 загуба.

Любослав Пенев често празнува срещу Левски

Интересен ще е сблъсъкът Любослав Пенев - Левски, като наставникът има немалко мачове срещу столичани. И по-точно - 15, от 2009 година насам. Той е водил 5 отбора - Литекс, ЦСКА, ЦСКА 1948, Царско село и сега Хебър.

Общо има 6 победи, 6 загуби и 3 равенства. Последният му успех е на 9 юли 2022 година, когато с ЦСКА 1948 стига до трите точки. Любопитното е, че само веднъж е имало двубой за Купата на България и той е през 2011 година. На 6 април, начело на Литекс успява да отстрани Левски на 1/4-финалите на турнира. В редовното време двубоят в Ловеч завършва 1:1, като се стига до дузпи. Там столичани не се справя и с общ резултат от 5:3 отпадат.

Николай Костов и Любослав Пенев са се изправяли само веднъж един срещу друг на треньорската скамейка. И това бе на 3-ти септември тази година, когато 26-кратните шампиони стигнаха до минимален успех 1:0. И сега всичко ще реши в един мач, в който и двата отбора ще дадат максимума, за да продължат към 1/4-финалите. А ето къде да гледаме сблъсъка Хебър - Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички