"Гузен негонен бяга": Борислав Михайлов се ядоса на "доноси" за уредения мач България - Естония


"Гузен негонен бяга": Борислав Михайлов се ядоса на "доноси" за уредения мач България - Естония
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

3071 0

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов попадна във фрапантна ситуация, след като влезе в обяснителен режим за обвинения, които дори още не бяха видели бял свят. Михайлов се оправда за "доноси", които твърдят, че е участвал в "черното тото" на уредения мач между България и Естония.

По-рано през деня разследващият сайт Bird.bg написа, че Михайлов и Кирил Домусчиев са посетили финала в Шампионска лига с чартърен полет, струващ поне 10 000 евро. От изданието допълниха, че са показали "документи" на Михайлов на прибиране от Париж, които той е отказал да коментира.

Малко след 17 часа днес (30 май) Борислав Михайлов използва профила си във Фейсбук, за да коментира информациите за чартърния полет, но в допълнение към това засегна и уредения мач между България и Естония от 2011 година, който бе разследван и анулиран заради "черно тото". Това обаче озадачи аудиторията, защото никой не бе чувал за "доносите", за които говори Михайлов.

"Що се отнася до другите „велики“ конспиративни теории – приятелският мач между България и Естония от години присъства в учебния материал на УЕФА, при това - като пример за некоректна схема без участието и знанието на нито една от двете федерации.

Всички други интерпретации са не просто неадекватни, но и подсъдни.

Призовавам всички футболни хора да не обръщат внимание на откровени доноси, а да се фокусират към предстоящите мачове на националния ни отбор!", гласи част от публикацията на Михайлов във Фейсбук.

Тази информация обаче изпревари събитията, защото от Bird.bg все още дори не бяха разкрили за какво става дума в онези "документи", които са показали на Михайлов. Минути след публикацията на Борислав Михайлов разследващото издание публикува и статия по темата.

В статията на Bird.bg, озаглавена "Черно тото: Борислав Михайлов празнувал с Дан Тан и Коце Маца преди уредения мач България – Естония", се казва, че Михайлов е празнувал настъпването на новата 2011 година в Сингапур в компанията на въпросните лица, които се смята, че са замесени в "черното тото" на двубоя, изигран седмици по-късно.

"Шефът на БФС Борислав Михайлов е празнувал в Сингапур настъпването на 2011 г. в компанията на Коце Маца и босът на черното тото Дан Тан. Две седмици по-късно Михайлов е подписал договор с фирма, контролирана от Дан Тан, за мача България – Естония /2:2/. Мачът беше разследван и анулиран. Тогава ФИФА стигна до извода, че в скандала няма замесени официални лица от федерациите на България и Естония, а те са били подведени от престъпна група. Но документираната близост на Михайлов с Дан Тан връща лентата към различна интерпретация на събитията", пишат от Bird.bg минути след обясненията на Михайлов във Фейсбук.

Репортерът на Bird.bg Димитър Стоянов посрещна Борислав Михайлов на VIP терминала на летище "София" с въпроси дали познава боса на "черното тото" Дан Тан и дали е участвал в уредения мач с Естония. Михайлов обаче отказа коментар. От Bird.bg публикуваха и снимка от новогодишните празненства в Сингапур, на която Михайлов е заедно с Дан Тан и Коце Маца (Костадин Хаджииванов).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички