Гьонов отговори на Бекали и се закани на Лудогорец


Гьонов отговори на Бекали и се закани на Лудогорец
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2182 0

Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 - Добрин Гьонов, сподели пред БНТ мнението си за изминалите седем години, в които "червените" тръгнаха от нулата, но вече достигнаха до европейските клубни турнири.

Историческият първи съперник за столичаните в Европа се явява румънският ФКСБ, а срещите са на 26 юли и 3 август, като първо "червените" ще приемат двубоя на Националния стадион "Васил Левски".

Мнението на Гьонов

Пред националната телевизия изпълнителният директор започна с равносметка на изминалите седем години и си спомни за значими моменти по пътя към елитния футбол в България:

"За седем години минахме през какви ли не препятствия - започнахме от най-ниското ниво, всичко това е коствало много през годините. "А" областна група не е чак толкова лесна, когато трябва задължително да се спечели и когато се играе с деца. Моментът с дузпите срещу Брацигово е доста емоционален. Създадени сме с идеята да бъдем честни, да следваме принципи и да бъдем морални. Именно, винаги сме следвали това.

Има много примери за това. Първата година в Първа лига последния кръг играехме с Локомотив Пловдив. Ако не бяхме победили, оставахме седми и имахме много по-голям шанс да играем на бараж за Европа, отколкото когато победихме и станахме шести.

Гьонов отново коментира и нападките по адрес на "червените", според които е имало "нагаждане" в края на първенството с 12-кратния шампион на България:

"Миналия сезон имаше едни гласове, че срещу Лудогорец може да има нагаждане. Изиграхме си обаче и двата мача - показахме всичко, което можахме".

В заключение представителят на ЦСКА 1948 завърши с очакванията си за европейските клубни турнири, за които е голям оптимист:

Със сигурност черешката на тортата е Лигата на конференциите. Вече сме представител на България в Европа, това е много важно. Не говорим само за ЦСКА, а за цяла България. Има време до мача, ще се подготвим. Очакваме още поне трима нови, със сигурност ФКСБ е по-опитният отбор.

Излизаме с ясната идея, че трябва да го отстраним, а и следващите два съперника, за да влезем в групите. В първенството искаме да надградим, а Купата ще я гоним, за да вземем реванш от Лудогорец. Думите на Бекали ли? Ще се запознае с нашия отбор", добави Гьонов.

Припомнете си първоначалния коментар на Джиджи Бекали по адрес на ЦСКА 1948!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички