Георги Кабаков за Левски - Лудогорец: Нямаше ситуация, в която да се намеся


Георги Кабаков за Левски - Лудогорец: Нямаше ситуация, в която да се намеся
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2412 0

Най-добрият български съдия Георги Кабаков коментира последния мач на Левски, който бе с Лудогорец и, за който бе назначен да отговаря за ВАР. След него "сините" имаха големи претенции, а реферът обясни дали е имало ситуации, в които е можело да се намеси, сигнализирайки на главния рефер Георги Гинчев.

Не е имало ситуации, в които да се намеси на Левски - Лудогорец

За ситуациите, които породиха дебати в неделя на Левски – Лудогорец: "Абстрахирам се от мача, старая се като ВАР да спазвам стриктно протокола. Имаме 4 критерия, при които ВАР може да се намеси. Няма критерий, поради който ВАР е трябвало да се намеси. Дадени ситуации провокират дискусии. Както клубовете, както медиите, имате различно мнение в дадени ситуации. Не искаме да кажем, че някой е по-грамотен или не. Вярвам, че са спазени инструкциите в конкретната съдийска среща".

Относно това как се преценява кога да се даде жълт картон за оспорване: "В правилата на играта е описано, че жълт картон може да бъде показан за вербална или невербална проява, която може да уронва имиджа на съдията или състезателя. Ние нямаме информация за броя на картоните на състезателите, не водим статистика кой колко картони има. Не се е случвало от някой клуб да ни предупреждават за даден играч, ако има повече картони и е пред наказание"

Кабаков - шеф на БФС?

На Кабаков му бе зададен и въпрос относно това дали има амбицията някой ден да се изкачи до президент на Българския футболен съюз: "Аз лично нямам амбиции, за всеки е индивидуално". Повод за питането е появилата се информация, че един от топ реферите в Испания последните години Матеу Лаос се готви да атакува шефското място в Испания. Кабаков сподели и коя е най-неприятната част от критиките срещу съдиите.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички