Георги Иванов - Гонзо: Сериозно обмисляме националният отбор да играе в Разград


Георги Иванов - Гонзо: Сериозно обмисляме националният отбор да играе в Разград
Снимка: bfunion.bg

1535 0

Техническият директор на Българския футболен съюз Георги Иванов заяви, че от централата обмислят мачовете на националния отбор да са в Разград. Очаква се там "лъвовете" да посрещнат Северна Македония в Лигата на нациите.

"Истина ли е, че мъжкият национален отбор ще домакинства в Разград? Сериозно обмисляме тази възможност. По темата се спекулира много, а фактите са съвсем прости. България няма достатъчно качествени стадиони, които да отговарят на изискваното от УЕФА ниво – такъв е стадионът в Разград, а за "Васил Левски" са правени редица компромиси, само и само националният отбор да домакинства на него. Тези компромиси обаче няма как да продължават вечно, тъй като УЕФА има много висок стандарт, а ние сме длъжни да отговорим на него", каза Гонзо пред "Гонг".

"И на мен са ми задавали въпроса защо България не играе в Пловдив. Това няма как да стане, поне не и в настоящия момент, тъй като няма достатъчно добро съоръжение. Условията за всички – за играчи, за технически лица, за зрител, са най-важният фактор за провеждането на даден мач, а такива у нас се намират единствено в Разград", продължи легендарният нападател на Левски.

"Дали не е парадоксално националният отбор да не играе на Националния стадион? А парадокс ли е националната федерация да плаща огромен наем на Националния стадион, за да може националният отбор да играе там? В цялата система действително има много сбъркани неща, но в миналото сме играли и на "Герена", и на "Армията", и в Бургас, по-отдавна - и във Варна, в Пловдив. Всички знаете, че Испания и Италия например нямат национален стадион, дори Англия понякога се мести от „Уембли“, за да може възможно най-много хора да се радват на националния отбор. Националният отбор е радост, а да го гледаш е привилегия – нещо което тук май позабравихме в последните години", добави Гонзо.

Повече за решението на БФС прочетете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички