Георги Градев впечатли със словото си, използва цитат от роман на Мигел де Сервантес


Георги Градев впечатли със словото си, използва цитат от роман на Мигел де Сервантес
Снимка: БГНЕС

1231 0

Юристът Георги Градев бе последният от кандидатите за президент на БФС, който имаше правото на 5-минутно слово преди да се премине към самото гласуване.

"Свободата, Санчо..."

В началото на изказването си той използва цитат от романа на Мигел де Сервантес - Дон Кихот де Ла Манча:

"Ще се опитам като последен да сваля малко напрежението и да ви дам повод за някои леки размишления. Писателят Мигел де Сервантес е написал: "Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага, с които небесата даряват хората. За свободата, както и за честта, може и трябва да се жертва животът и обратното - лишаването от свобода е най-голямото зло, което може да сполети човека. Свободата, Санчо, е сладко нещо. От сладкодумците властимащи не я чакай. С обещанията ще си останеш. Сладките неща те за себе си пазят. Я гледай само за година власт какви търбуси направиха... Теб най-много с някое позагнило морковче да те залъжат! Свободата, Санчо, сам трябва да си я вземеш!"", започна Градев.

ОЩЕ: Секунди преди старта на вота - Димитър Бербатов с емоционална молба към УЕФА

"Скъпи приятели, свободата е най-важното нещо, което човек трябва да държи в ръцете и в сърцето си. Днес сте свободни да решавате кой да управлява българския футбол. Никой не може да ви накара да гласувате против волята ви. Вотът е таен. Никой не може да ви залъже с празни обещания или заплахи, защото вашата гордост няма да позволи да се поддадате. Бъдете свободни и независими. Сега имате свободата да решавате с кого искате да работите занапред - упражнете тази свобода, с разум и със сърце".

Георги Градев

"И когато отидете до урните, замислете се, че всяка седмица в българския футбол работят 33 000 души, които обслужват над 700 футболни срещи. Техните съдби и тези на техните семейства зависят от вашия свободен избор", изтъкна специалистът по спортно право, а след това разказа своя футболен път:

Пътят на Георги Градев във футбола

"За себе си мога да кажа, че съм част от футболната система от далечната 1986-а година, когато моят покоен чичо - Георги Пачеджиев, първият треньор, който ни заведе на световно първенство и наложи Гунди, ме заведе при Васил Митков на стадион "Раковски" и започнах да играя като вратар. През 1996-а година подписах първия си професионален договор със Спартак Варна. След това имах шанса да играя футбол на още 4 континента, което ми създаде много футболни приятелства и ми отвори огромни хоризонти за работа".

ОЩЕ: С две грозни думи: Борислав Михайлов втрещи с агресия към най-неправилния човек

"След края на футболната ми кариера, завърших международно спортно право в Лондон и до ден днешен се занимавам с това - вече 18 години. Докато Димитър Бербатов и Георги Иванов са ви добре известни като футболисти, вие ме познавате като експерт по спортно право. Помагал съм и помагам на много от вас ежедневно. Аз съм един от вас вече 40 години и се опитвам да реша вашите проблеми. Това няма да се промени дори да не ме изберете за президент, бъдете спокойно. Винаги ще ви помагам с каквото мога", изтъкна 48-годишният Градев.

Георги Градев

"Ако гласувате за мен за президент или дори само за член на Изпълкома, ще получите в мое лице комбинация от опит и експертиза и винаги ще имате приятел, защитник и съмишленик. Телефонният ми номер не е тайна за никого, вратата ми винаги е отворена и това няма да се промени след този Конгрес. Имам огромно желание да работя за българския футбол безвъзмездно. Без значение каква роля ще ми отредите. Имам достатъчно опит и контакти, с които искам да помогна за развитието на българския футбол. Аз искам да работя, а не да управлявам!".

"Бъдете свободни и независими - изберете експертизата! Благодаря ви и успех на всички кандидати за президент на БФС", завърши Георги Градев.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: На изпроводяк: Странното решение на БФС, което отново изненада Стенли и Димитър Бербатов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички