Секунди преди старта на вота - Димитър Бербатов с емоционална молба към УЕФА


Секунди преди старта на вота - Димитър Бербатов с емоционална молба към УЕФА
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

6515 0

Точно преди да започне гласуването за нов президент на Българския футболен съюз (БФС) всеки от кандидатите за поста получиха правото да говорят. Един от фаворитите Димитър Бербатов говори като трети.

"Както виждате, всички от нас все още усещаме треската и се вълнуваме, тъй като решенията, които се взимат тук днес, са за бъдещето на българския футбол. Това, което ще кажа, вече съм го казвал много пъти. Три години всички ние се борим за промяната. Денят настъпи. След малко ще можете да гласувате - всеки от вас ще направи избора, който смята за удачен.

Аз и моят екип обиколихме страната за трети път. Водихме дискусии, дебати, приехме предложения, бяхме критикувани, нормално. Всичко започва с вас - вие сте клубовете, хората, които решават - върховната власт. Във ваши ръце е бъдещето на футбола ни. Трябва да сте обединени - знам, че сте и че можете да сте. Както ние сме обединени - аз, Марин и Стилиян. Въпреки опитите да бъдем разделени. Ние сме рамо до рамо - трима са по-добре от един. Затова сме заедно толкова време и ще останем още време заедно.

Ще видим кой ви е убедил. Сред вас има много по-възрастни от мен хора. Показахме ви уважение три години. Живот и здраве, ако ни се даде възможност още да ви го показваме - обещавам ви го, ще го направим аз, Стилиян и Мартин.

Чули сте всички неща, които ви казваме, няма да ви отегчавам с твърде много приказки, скоро всички ще сме изморени. Важно е да се обедините. Това е исторически момент. Вие решавате бъдещето на българския футбол. На кого да поверите съдбата ни" - започна той.

Специалната молба на Бербатов към УЕФА по време на Конгреса за нов президент на БФС

Бербатов се помоли на УЕФА

Накрая се обърна на английски език към представителите на европейската футболна централа (УЕФА), които са на Конгреса. Той емоционално ги помоли да наблюдават внимателно всичко, което се случва, и да се намесят, ако се наложи. Бе категоричен по-добрият да победи, но да играят по правилата.

"Мисля, че говоря от името на всички кандидати. Моля, гледайте, наблюдавайте, когато започне гласуването. Ако се налага - намесете се, ако се наложи. Искаме честен Конгрес. Нека най-добрият победи, но нека играем по правилата" - завърши той. Какво казаха останалите кандидати + НА ЖИВО целия Конгрес на БФС за нов президент (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички