Георги Градев не иска да е президент на БФС на всяка цена, призова хората да не бързат да си тръгват на 15-и март


Георги Градев не иска да е президент на БФС на всяка цена, призова хората да не бързат да си тръгват на 15-и март
Снимка: Actualno.com

491 0

Кандидатът за президент на БФС Георги Градев говори пред "Sportal" в седмицата преди извънредния изборен Конгрес, който ще се проведе на 15-и март (петък) в столичния хотел "Маринела".

Не иска да е президент на всяка цена

"Събрал съм хора, които разбират от футбол. Аз работя с поне 100-150 клуба от тези, които ще се явят на Конгреса, ежедневно от 20 години. Аз не искам да стана президент на всяка цена. Ако смятат, че съм достоен, нека ме изберат. Дори да не стана президент на БФС, ще продължа да бъда във футбола", зарече се юристът по спортно право пред изданието.

Според Градев, единствено той, Димитър Бербатов и Георги Захариев биха могли да донесат промяна в Българския футболен съюз:

Георги Градев и Димитър Бербатов

"Виждам два екипа като флагмани на промяната - нашият и на Димитър Бербатов. Мисля, че и Жоро Захариев спада към тази категория. Наследството е тежко. БФС умишлено отказва взаимодействие с държавата. Трябва да се помогне на професионалния футбол да израства. Защо тези, които са в системата, не направиха тази промяна - някои от 40 години са там, някои от пет...".

"Важно е хората да не си тръгнат веднага"

"На изборите на 15-и март е много важно хората да не си тръгнат веднага след избора на президент. Важно е как ще бъде конструиран Изпълкома - да има представител на феновете, на жените, на клубовете, на треньорите", изтъкна Георги Градев и продължи:

ОЩЕ: Задава се нов протест срещу БФС: Борислав Михайлов все още дърпа конците в БФС

"Не трябва да има хора над 65 години в Изпълкома и трябва да има мандатност - два мандата. Нямаш работа повече от 8 години в тази организация. Това не е бизнес. Това е обществено полезна дейност. Общото събрание на БФС не е работещо. Абсурд е Изпълкомът да заседава веднъж на три месеца, трябва веднъж на месец".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Обяснено защо "Гонзо не става": Христо Крушарски сигурен, че Конгресът ще се провали!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички