Футболистите на роден тим спаха в автобуса заради снега


Футболистите на роден тим спаха в автобуса заради снега
Снимка: iStock

1237 0

След като през вчерашния ден (24 януари - понеделник) стана ясно, че футболистите на втородивизионния български клуб Марица Пловдив са блокирани с часове на около 20 километра от Истанбул заради обилен снеговалеж, вече се разбра, че развръзката не е имала особено щастлив край през този ден.

Оказва се, че играчите на тима са нощували в автобуса, тъй като не са имали друг изход. Президентът на клуба Христо Христов коментира ситуацията пред изданието "Марица" по следния начин:

"Положението наистина е бедствено. Постоянно съм в контакт с момчетата и треньорския щаб. Държат се. Говорих с доста хора и ми казаха, че такова чудо край Истанбул не е имало. Представете си щом летището е затворено, какво е.

Обилният снеговалеж остави на аутобана хиляди превозни средства, сред които и рейса на жълто-сините. Към момента турските власти не успяват да овладеят бедствието. Момчетата и спортно-техническият щаб на Марица са добре.

За съжаление, в момента не мога да направя много. Обадих се в посолството ни в Турция и от там ни обещаха съдействие. Имам два варианта за реакция, но първо трябва да излезем от този снежен капан. Ако магистралата бъде отворена, отборът може да пътува с автобус до Анталия. Това е в случай, че не бъде отворено летището.

Имам и опция с нощувка в Истанбул и от там отборът да продължи със самолет до Анталия, когато летището бъде отворено. За съжаление, никой не може да прогнозира кога ще стане това, тъй като са отложени стотици полети" - заяви той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички