Франция е шампион на Европа след разгром пред 16 000 на "Лазур" (видео)


Франция е шампион на Европа след разгром пред 16 000 на "Лазур" (видео)
Снимка: Getty Images/Guliver

1164 0

Франция би Германия с 4:1 на финала на Евро 2015 по футбол на стадион „Лазур” в Бургас. „Петлите”, сред които е и вторият син на магьосника с топка Зинедин Зидан станаха шампиони в България пред погледа на друга легендарна фигура за френския и световен футбол – президента на УЕФА Мишел Платини, пише "24 часа".

Той гледа финала в компанията на президента на БФС Борислав Михайлов и спортния министър Красен Кралев, а после лично връчи купата на младите си сънародници. Зинедин Зидан в крайна сметка не пристигна за мача на сина си.

Така че на стадион „Лазур” имаше само един представител на фамилията и „Реал” (Мадрид) – 17-годишният вратар на „белия балет” Лука. Той обаче ще помни страната ни за цял живот, тъй като тук завоюва първия си голям футболен успех.

Бургас и България накараха Мишел Платини да се увери и с очите си, че организацията на европейското е каквато са му разказвали всички – отлична. И, че българите обичат футбола. 14 680 зрители бяха отчетени официално на финала на Евро 2015.

Мачът на откриването в Стара Загора събра също внушителна публика – 10 640 зрители. Така България се записа с две значими постижения за посещаемост в топ 5 в цялата история на европейските първенства до 17 години.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички