Феновете на Черно море се заканиха на кмета Иван Портних и Община Варна


Феновете на Черно море се заканиха на кмета Иван Портних и Община Варна

3363 0

Националният фенклуб на Черно море излезе с остра позиция към Община Варна заради забавения процес по поставянето на статуя на покойния бивш треньор на "моряците" Никола Спасов. Припомняме, че българският специалист почина в края на 2020 година след усложнения от Ковид-19...

Феновете на отбора пишат, че все още нямат никакъв отговор от кмета на града Иван Портних, въпреки че не искат никакви пари от него, а само одобрение на процедурата. В разпространеното съобщение се добавя, че статуята ще бъде поставена със или без одобрението на Общината, тъй като другият вариант е стачка, която да спре работата на институцията!

Ето какво написа председателят на фенклуба Иван Михайлов: 

"Още през ноември миналата година внесохме проект в Община Варна за поставяне на статуя на Никола Спасов. Трябваше да се насрочи Консултативен съвет, който да даде одобрение за поставянето на статуята, но още нямаме никакъв отговор от г-н Иван Портних и г-н Коста Базитов.

Поясняваме, че не чакаме пари от общината, а само одобрение за поставянето й. Статуята е готова и предстои поставянето й, като от името на фен клуба заявяваме, че ще бъде поставена с или без одобрението на управляващите Варна.

Другият вариант е да стачкуваме и да спрем работата на Общината, което не е добре и за двете страни. Нашите очаквания са в най-скоро време да получим одобрението на Община Варна за поставяне на статуята.

Никола Спасов е дал много на варненския футбол и заслужава да бъде увековечен. Той е почетен гражданин на Варна и най-успешния треньор в историята на Черно море, като под негово ръководство отборът спечели бронзови медали в елита, вдигна за първи път Купата и Суперкупата на България и участва за първи път в европейски турнири".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички