Eтър ВТ взе първа точка в Първа лига в исторически мач за Берое (ВИДЕО)


Eтър ВТ взе първа точка в Първа лига в исторически мач за Берое (ВИДЕО)
Снимка: Rostislav Grancharov / LAP.bg

1391 0

Етър Велико Търново и Берое извъртяха 2:2 в среща от 5-ия кръг на Първа лига. Двубоят на стадион „Ивайло“ протече доста оспорвано и „болярите“ спечелиха първата си точка след завръщането в елита. Заралии пък регистрираха дебютното си реми от началото на сезона.

Срещата във Велико Търново влезе в историята на Берое като първата, в която старозагорци за първи път започнаха мача 11-торка, съставена изцяло от чужденци. 10 от тях бяха от Южна Америка, като изключението се явяваше Вини Трибуле, който е камуренец с френски паспорт.

Гостите поведоха в резултата в 25-ата минута, когато Густаво Каскардо центрира в пеналта, където Франческо Селесте с глава матира Мартин Величков – 0:1. Виолетовите стигнаха до реми още преди почивката. Мартин Тошев вкара също с глава в 42-ата минута.

След антракта „болярите“ осъществиха пълен обрат. Шахредин Букхолда със страхотен удар от дъгата на пеналта реализира за 2:1. Гостите обаче не се предадоха и стигнаха до равенството в 77-ата минута. Тогава Франко Рамос свали с глава към Лусиано Скуадроне, който прати топката в мрежата – 2:2.

Така двата тима си разделиха точките. Хората не Емануил Луканов спечелиха първата си от началото на сезона, като в предишните си три срещи не неизменно губеха. Ремито пък е първо са Берое.

Интернационалният отбор на заралии заема третото място във временното класиране с актив от 10 пункта. „Болярите“ са предпоследни с 1 точка.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички