Етър и Ботев Враца завършиха 0:0 в зрелищен мач на стадион "Ивайло"


Етър и Ботев Враца завършиха 0:0 в зрелищен мач на стадион "Ивайло"
Снимка: Lap.bg

1389 0

Етър и Ботев Враца не се победиха на стадион "Ивайло" и завързаха още повече борбата за оцеляване в Първа лига! Срещата бе изпълнена с много положения пред двете врати, стигна се и до две греди, изчиствания от голлинията, но гол в мача така и не падна.

Още в първите минути на срещата Етър пропусна чудесен шанс да излезе напред в резултата. Ловре Кнежевич достигна една топка на аутлинията и я върна по земя към Миси Мезу, но изстрелът му бе спасен по прекрасен начин от Красимир Костов.

В 32-ата минута Златински от Ботев пробва да изведе Ненов, Крачунов се хвърли на шпагат и изби топката, но се получи двоен рикошет и тя се върна към вратата на Етър, но за щастие на домакините не влезе в нея. 

В 62-ата минута Ботев Враца отново имаше добра възможност да отбележи. Домовчийски подаде към Даниел Генов, той продължи към Петър Атанасов, но защитник на Етър се хвърли на шпагат и в последния момент предотврати сигурен гол за гостите.

Девет минути по-късно Етър беше адски близо до това да отбележи така желания гол, но първо техничен удар на Симеон Мечев се отби от напречната греда, а топката тупна пред голлинията на гостите. Минута по-късно гредата отново помогна на врачани, този път след шут на Преслав Боруков.

В 87-ата минута вратарят на Ботев Враца спаси с една ръка добър удар на Кольо Станев. След последвалия корнер топката пък бе изчистена пред голлинията. Една минута преди края на редовното време Петър Атанасов от Ботев стреля директно от фал, но пропусна целта с около 30см.

Така двата отбора направиха самоубийствено реми и борбата за оцеляване в Първа лига се завърза още повече. Етър е 11-ти с 21 точки, а Ботев Враца е 12-ти с 19 пункта.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички