Ето кога ще бъде ясно името на новия национален селекционер


Ето кога ще бъде ясно името на новия национален селекционер
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

697 0

Атанас Фурнаджиев, който неотдавна обяви, че напуска оперативното ръководство на Българския футболен съюз, сподели, че все още продължава работата си с централата. Пред медиите той разкри до колко дни ще стане ясно името на новия национален селекционер, както и отговори на въпрос за евентуален нов конгрес.

"Не съм прекратил взаимоотношенията, продължавам да съм член на УС на БФС до провеждането на нов конгрес и избор на ново ръководство. Кога ще се порведе? Това е въпрос, който няма точен отговор. Участвам на заседанията на Изпълкома. Работя пълноценно и там. Обявих преди няколко месеца, че се оттеглям от оперативното ръководство, но продължавам да участвам на управителни съвети", коментира Фурнаджиев.

"Треньорът ще бъде решен в близките десетина дни. Има няколко кандидатури. Говорили сме много на тема “футбол”. Проблемите са ясни, знам какво да се направи. Трябва да се работи цялостно - с държава, общини, бизнес. След като няма средства за мъжкия футбол, как да се развива ДЮШ? Средствата са основен проблем. За да се наеме качествен треньор, който да работи по правилна методика, струва много пари. За да има израстване в ДЮШ, трябва да ги тренират треньори, които знаят какво правят.

Няма как да делим хората на българи и чужденци. Трябва да имаме можещ треньор, който знае какво прави”, допълни още той.

Междувременно БФС се обяви срещу корупцията, ето как

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички