Ексклузивно: Първа лига е напът да излезе в чужбина


Ексклузивно: Първа лига е напът да излезе в чужбина
Снимка: Официален сайт на Левски

24420 0

Родната Първа лига винаги е будила интерес у българския фен. Без значение, че 8 поредни години шампионът е един и същ, запалянковците не спират да се интересуват от случващото се в лигата и това може само да радва тези, които обичат българския футбол.

По всичко личи, че интерес към Първа лига има не само на територията на България. По информация от достоверен източник на SportLive.bg, чуждестранна компания е готов да плати за излъчването на мачовете за най-високото ниво на футбола у нас извън територията на България.

Все още няма конкретна оферта и нищо не е официално. Предстои да се водят преговори, от които ще стане ясно дали за първи път родната Първа лига ще бъде излъчвана извън територията на страната ни.

Преди по-малко от месец от футболния съюз обявиха, че парите от ТВ права ще бъдат увеличени. Това означавава, че през следващия сезон професионалните клубове и БФС ще си разделят рекордните 6,5 млн. лева. Средно всеки отбор от елита на професионалния ни футбол ще получи над 350 000 лева по това перо. Тимовете на първите места в класирането пък почти сигурно ще минат границата от 400 000 лева. Сезон 2019/20 започва на 3 юли с мача за Суперкупата между шампиона и носителя на купата на страната. Първенството в Първа лига ще стартира на 12-15 юли.

А защо ЦСКА заплаши да излезе от договора за ТВ права и да играе "на тъмно" новия сезон - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички