Държавата обмисля да затвори стадионите за публика


Държавата обмисля да затвори стадионите за публика
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2086 0

Държавата обмисля да затвори нацяло стадионите за фенове като част от мерките срещу коронавируса, който отново започва да бушува на територията на страната. Това е едно от предложенията на националния здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, който предлага и алтернативен вариант: частично затваряне на стадионите на 50%, но допускане на фенове само със санитарен паспорт.

"С цел прекъсване на механизма на предаване на инфекциите от COVID-19 е необходимо да се въведат ограничителни мерки по отношение струпването на хора, свързано с провеждането на различни обществени дейности, мероприятия, посещения на обекти с обществено значение.

Преустановяване провеждането на закрито на мачове и други спортни събития. Изключения се допуска само спрямо провеждането на професионални спортни събития на закрито, но без публика. Провеждането на мачове и спортни състезания на открито се осъществява без публика.

Алтернативен вариант е допускането на публика на открито до 50% от капацитета на съответния стадион/спортна зала само за лица, притежатели на т.нар. зелен (санитарен) паспорт", пише в доклада на доц. Ангел Кунчев.

Повече за новите мерки срещу коронавируса в страната четете в Actualno.com!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички