Топ 6 на най-скъпите трансфери на английски играчи в историята


Топ 6 на най-скъпите трансфери на английски играчи в историята
Снимка: Getty Images/Guliver

1685 0

Знаете ли, кои са най-скъпите трансфери на английски футболисти в историята? Ако не знаете, то тогава прочетете тази статия, която със сигурност ще бъде интересна за Вас. В нея ще посочим имената на футболистите, които са трансферирани между футболните клубове за наистина умопомрачите цифри. А сега нека минем по същество към тази интересна тема.

1.     Джак Грийлиш

Преминаването на Джак Грийлиш от Астън Вила в Манчестър Сити, е най-скъпият трансфер в историята на английския футбол. Сити плащат за националния играч сумата от 117.5 милиона евро, а тази сума няма аналог до този момент. Рекордният трансфер бе осъществен през лятото на 2022 г., като се смята, че Грийлиш ще помогне на новия си отбор по пътя към успехите.

Тук искаме да напомним, че онлайн букмейкърът Betway предлага високи коефициенти за залози на бившата лига, така че можете да прогнозирате бъдещите успехи на Ман. Сити, и да спечелите немалко. А сега нека продължим с нашия списък с най-скъпите трансфери.

2.     Хари Магуайър

Това е вторият най-силен трансферен удар в исторически план за Висшата лига. През 2019 г. Хари Магуайър е продаден от Лестър на Манчестър Юнайтед за цена от 87 млн. евро, като по онова време това е бил най-скъпият трансфер, преди да се осъществи сделката за Грийлиш.

3.     Джейдън Санчо

Идването на Джейдън Санчо от Борусия Дортмунд в Ман. Юнайтед е оценено на 85 милиона долара. Разбира се, „червените дяволи“, искаха да подсилят своите редици и закупиха този наистина чудесен играч, с чиято помощ ще гонят челните места в класирането на Висшата лига. По този начин Санчо стана третият най-скъп трансфер в Англия за всички времена.

4.     Рахим Стърлинг

Осъществяването на сделката между Ливърпул и Манчестър Сити за Рахим Стърлинг, е сред най-скъпите прехвърляния на футболисти между английски клубове. Сити плащат уникалните 63.7 млн. евро за футболиста, а спортните медии на Албиона започват да шумят за трансфера. Към днешна дата (2022 г.) има голяма вероятност Стърлинг да напусне Манчестър Сити.

5.     Бен Уайт

През 2021 г. се осъществява още една запомняща се сделка за Висшата лига, а именно преминаването на Бен Уайт от Брайтън към Арсенал за сумата от 58.5 милиона евро. Договорът на 23-годишния бранител е до 30 юни 2026 г., а „артилеристите“ очакват от него да подсили отбора в защита, и да попълни липсващите звена, така че Арсенал да върви напред и нагоре.

6.     Джон Стоунс

На последно място, но не по важност поставяме трансфера на Джон Стоунс от Евертън към Манчестър Сити през сезон 2016/17. Продажбата се осъществи за невероятните 55.6 млн евро, но със сигурност парите си заслужаваха, предвид големия потенциал на този футболист. Стоунс и днес продължава да радва английските фенове със своите страхотни изяви по терените.

В обобщение

По този начин изглежда класацията Топ 6 на историческите трансфери на играчи в Англия. Тук споменахме сериозни суми, именити играчи и добри отбори. Надяваме се, че тази публикация е представлявала интерес за Вас, а сега се разделяме с пожелания за изпепеляващи футболни емоции с Висша лига Англия. Очаквайте и още интересни статии, в следващите ни издания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички