Двудневна среща между БФС, Европол, НАП и спортни федерации срещу манипулирането на състезания


Двудневна среща между БФС, Европол, НАП и спортни федерации срещу манипулирането на състезания
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

376 0

От БФС споделиха за участието на офицерите им по сигурността - Марио Костурков и Васил Берберов, заедно със Сани Панева, мениджър "Програми, Стратегическо Развитие", в двудневна работна среща през изминалите дни. 

Европейският съюз финансира срещата

Целта на срещата

В София тя бе организирана от "Фондация за Спортен Интегритет CSCF", която е официален партньор на УЕФА и Министерството на Младежта и Спорта. Темата на събитието бе повишаване на осведомеността и ефективността на борбата с манипулирането на спортни състезания.

В работната среща, провела се на 6 и 7 март, участие взеха още представители на българските федерации по баскетбол, тенис и електронни спортове.

В събитието се включиха още служители на отдел "Финансови престъпления" към Европол, както и представители на правораздавателните органи на България и Малта, на дирекциите "Превенция и противодействие срещу изпирането на пари", "Надзор върху хазарт и хазартните дейности" към НАП и други.

Обсъжданите теми

По време на двудневната работна среща бяха организирани редица презентации и панелни дискусии, а Българският футболен съюз неведнъж получи похвали за оказаното съдействие и усилията си да се бори с порочните практики в играта.

Отделно бяха обсъдени регулациите и международните тенденции, касаещи мониторинга на спортни състезания, както и растящата популярност на електронните спортове и риска от манипулации в тях

Не бе подмината и темата за нарастващото влияние на блокчейн технологиите и виртуалните валути, както и за опасностите от кибертероризъм.

Още: Кандидат за БФС разкри за среща в "Бояна": По същото време г-н Георги Иванов беше там

Организаторът на протестите срещу БФС изрази притеснение, но и се изсмя на Гонзо

Левски отговори подобаващо на Ивков преди срещата с Лицензионната комисия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички