Драма с марка "Първа лига" донесе първи успех за Пирин от началото на сезона


Драма с марка "Първа лига" донесе първи успех за Пирин от началото на сезона
Снимка: Lap.bg

2401 0

Пирин успя да стигне до първи успех през кампанията в най-високото ниво в българския футбол, след като наложи волята си и с обрат победи Ботев Враца като домакин с 2:1. Успехът дойде след попадения на Станислав Костов и Красимир Станоев, докато попадението за гостите дойде след автогол на опитния Петър Занев. 

Домакините бяха решили да си направят срещата възможно най-трудно и в 80-ата минута останаха с 10 човека на терена след втори жълт картон на Венцислав Бенгюзов. Той успя да получи предупрежденията в рамките на 5 минути, но съотборниците му запазиха разликата до края на срещата.

Двата тима си поделиха контрола на топката в срещата, но се случи нещо любопитно - гостите за 90 минути не са успели да отправят нито един удар! Домакините пък са го сторили цели 14 пъти, като 8 от тях са били в рамките на вратата.

В 45-ата минута капитанът на Пирин си отбеляза нелеп автогол. Том Зарандона проби отляво и центрира в наказателното поле, където Янко Георгиев излезе, но не успя да улови топката. Зад него обаче се намираше Петър Занев, който не очакваше грешката на стража и с глава прати топката в собствената си мрежа.

Орлетата не се предадоха и след само три минути, дълбоко в добавеното време, Радослав Цонев центрира от корнер, а за позиция в наказателното поле се пребори Станислав Костов, който с глава изравни резултата.

В 68-ата минута и логично дойде заслуженото второ попадение на домакините, при което Вячеслав Велев получи пас по десния фланг, след което центрира на първа греда към Красимир Станоев, съумял да матира противниковия страж за крайния успех с 2:1.

По този начин "орлетата" достигнаха до първи успех след девет изиграни срещи, докато преди това бяха събрали актив от три ремита и пет загуби. По този начин те се изкачват до 14-ата позиция във временното класиране с шест точки. Ботев пък остава на 12-а позиция с точка повече, но с равен брой изиграни срещи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички