"Достоен съперник, отличен нападател и човек с огромно сърце" - българските отбори почетоха Петър Жеков


"Достоен съперник, отличен нападател и човек с огромно сърце" - българските отбори почетоха Петър Жеков
Снимка: Ilian Telkedjiev / LAP.bg

1403 0

Днес на 78 години ни напусна един от най-вълшебните футболисти в историята на България – Петър Жеков. Скръбната вест бе съобщена от ЦСКА в събота сутрин. Освен "червените" и друг бивш негов тим - Берое, отборите, които изказаха съболезнованията си от смъртта на Жеков, бяха още Левски, Ботев Пловдив и ЦСКА 1948.

"Днес на 78 години ни напусна легендата на ЦСКА и националния отбор на България – Петър Жеков. Достоен съперник, отличен нападател и човек с огромно сърце. Почивай в мир! „ПФК Левски“ изказва най-искрени съболезнования към семейството и близките на Петър Жеков", написаха от "синия" клуб.

"Почина един от най-добрите български футболисти - Петър Жеков. Гениалният нападател, оставил завинаги своя отпечатък в историята на ЦСКА и Берое, напусна този свят на 78 години. Носител на Златната обувка и реализирал множество попадения за Националния отбор на България. ПФК Ботев Пловдив изказва искрени съболезнования на близките и роднините на един от най-великите български футболисти! Поклон!“, пък бе посланието на Ботев Пд.

"Вечен! Почивай в мир, Петър Жеков!", написаха от ЦСКА 1948.

Вижте още: "Тъй вълшебен и велик"! Нестихващата любов между феновете на ЦСКА и Петър Жеков (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички