Домовчийски се превърна в герой и донесе победата на Ботев Враца срещу Етър


Домовчийски се превърна в герой и донесе победата на Ботев Враца срещу Етър
Снимка: Страница на Ботев във Фейсбук

1568 0

Ботев Враца записа изключително ценна победа над гостуващия Етър Велико Търново с 2:1 в последен мач от 7-ия кръг на efbet Лига. В герой за врачани се превърна капитанът Валери Домовчийски (67 и 84), който реализира и двата гола за успеха. Преди това Даниел Младенов (21) бе дал аванс на „болярите” със седмото си попадение от началото на сезона.

Етър започна далеч по-добре срещата и тотално надигра домакините през първото полувреме. Младенов отбеляза дежурния си гол, след като бе оставен непокрит в наказателното поле. Той посвети попадението на починалия си по-рано през деня баща. В този период от мача футболистите, водени от Росен Кирилов отправиха 9 удара срещу 0 за Ботев.

След почивката „зелените” изглеждаха по коренно различен начин и успяха да се възползват от ниската резултатност на търновчани. Валери Домовчийски изравни в 67-та минута, след като получи центриране от Даниел Генов. Нападателят се завъртя и с изстрел по земя прати топката в ъгъла на Христо Иванов. След това настъпи период на атаки към двете врати, а Етър изпусна още една страхотна възможност при удар от фаул на Красимир Станоев. При добавката изстрелът на Светослав Ковачев се удари в гредата и се върна в ръцете на Красимир Костов.

От другата страна Ботев Враца достигна до своята възможност и получи правото да изпълни дузпа след игра с ръка в наказателното поле при удар на Петър Атанасов. Домовчийски застана зад топката и реализира хладнокръвно, печелейки по този начин трите точки за Ботев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички