Димитър Васев: Локо (Сф) вече печели и със слаба игра


Димитър Васев: Локо (Сф) вече печели и със слаба игра

1606 0

Треньорът на Локомотив (София) Димитър Васев не говори след успеха над Славия. Той даде това право на помощника си Диян Петков. Вчера наставникът на железничарите се съгласи да отговори на въпросите на "Тема Спорт".

- Г-н Васев, Локо (София) постигна хубава победа над Славия, но доволен ли сте от играта?

- Победата е хубава като точки, което ни дава възможност още да преследваме първата шестица. Но към играта имам много забележки. Радостно е, че и със слаба игра почнахме да печелим. Но със слаба игра печелят силните отбори. Въпреки това мисля, че имаме сериозно подобрение в представянето. Но и не бива да се заблуждаваме.

- Може ли Локо (София) да мечтае за нещо повече от влизане в първата шестица?

- В началото на сезона първо исках да се върне публиката на стадиона. Да я зарадваме, да види напредък в отбора и желание за победа във всеки мач. Да не се отказваме до последната минута. Това започна да се получава и феновете ни повярваха. За мен те са критерият, че отборът върви и си вършим добре работата, а докъде ще стигнем, времето ще покаже. Сигурно и Литекс трябваше да е по-напред в класирането. "Ботев" пък е с много по-големи възможности от доста от тимовете, за да се подценява така. Аз съм против това всеки да казва колко е трудно. Да, трудно е. Както виждате в последните дни и седмици не говоря за пари, не говоря за нищо. Опитваме се с наличното и с това, което имаме като база и възможности, да достигнем максимума. Където се класираме, там. Но е обидно да играем, за да не изпаднем.

- Има ли още неразкрит потенциал в Локомотив?

- Отборът в този си вид е достигнал едно ниво, което много трудно можем да го надхвърлим. Говоря в положителна посока. Дай Боже зимата да имаме възможност да привлечем поне двама-трима футболисти в офанзивен план, за да го няма това притеснение, когато играем с някой по-силен противник. Да, имам варианти за промяна, когато поискам. Не винаги всички играчи са в кондиция и на сто процента.

- Притеснявате ли се, че заради забавени плащания някои играчи може да си тръгнат и това пак да обезкръви Локомотив (София)?

- Ако напуснат за това, че ги искат други отбори, съм съгласен. Аз лично никого няма да спра, ако има желание и интерес от друг клуб за него. Но ако някой сам реши да си тръгне, ще сме виновни всички - треньори и ръководители. Защото, за да си тръгне, значи нещо ние бъркаме. Или това, което има по договор и като условия не му го предоставяме. Това не е добре. Искам футболистите от Локомотив да си тръгват, защото ги желаят други клубове и да отидат на по-добри условия. А не да си тръгват от недоволство към Локомотив.

- В следващия кръг приемате Хасково, сигурни три точки ли са това за Локо (София)?

- В живота няма нищо сигурно и лесно. Това са най-лошите мачове, защото след тях, ако си спечелил, никой няма да ти каже браво. Още на другия ден се е забравило. Ако си паднал, големи проблеми ще носиш след себе си.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички