ЦСКА 1948 показа воля и класа, но скандални грешки в защита потопиха "червените" в Букурещ


ЦСКА 1948 показа воля и класа, но скандални грешки в защита потопиха "червените" в Букурещ
Снимка: Lap.bg/Yulian Todorov / LAP.bg

4255 0

ЦСКА 1948  показа характер и воля в опита си да обърне развоя на сблъсъка срещу ФКСБ в Лига на конференциите, но "червените" допуснаха поражение с 2:3 в Букурещ и, въпреки че показаха отлична игра, отпадат от Европа. 

"Червените" играха силно в Румъния, като през второто полувреме дори обърнаха своя опонент от 0:1 до 2:1, но скандални грешки в дефанзивен план и при трите гола доведоха до крайното 2:3 в полза на румъснкия гранд. 

В грешник за гостите от София се превърна Гурища, който допусна фатални грешки при голове №1 и №2 за ФКСБ. При първия се отчете с неумела намеса преди да се стигне до гол на Джокович за 1:0 (27'), докато отново халфът се разписа за 2:2 (82'), след като Гурища подари топката на опонента. Крайното 3:2 пък бе оформено от Попеску в добавеното време. 

Педриньо в 49' се разписа за 1:1 и даде надежда на "червените", в 68' Даскалов даде аванс при 2:1 за "армейците" с гол с глава. Този резултат пращаше отбора напред в турнира, но в последните 10 минути липсата на опит си каза дума и след нови грешки ЦСКА 1948 допусна поражение - 2:3. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ 

Началото беше изпълнено с грешки от страна и на двата отбора, а "червените" имаха няколко интересни нахлувания чрез Русев, но без да бъде създадена сериозна опасност. 

В 9-ата минута падна гол във вратата на Наумов, след като Киман изведе Шут и той реализира, но секунди преди удара беше отсъдена засада (повторенията показаха, че решението е правилно). 

В 12' при центриране от корнер Компаньо успя да отклони топката с глава и на далечната греда попадна у Микулеску, който също стреля с глава, но топката срещна напречния стълб. 

Натискът на румънците беше сериозен и в 27' най-накрая се стигна до гол, но не без "помощта" на защитата на "червените", а точен бе Джокович, който се разписа за 1:0. 

Симеон Петров загуби топката от Компаньо в зоната корнера от дясната страна на вратата на Наумов. Халфът запази добре топката и с пета успя да размине двама с подавана, намирайки Коман - той насочи топката към Джокович и той разстреля Наумов - 1:0. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ 

ЦСКА осъществи сериозен натиск след почивката. Георги Русев проби страхотно по десния фланг в 49' и центрира фантастично в наказателното поле, където Педриньо се промуши между защитниците и засече с глава за 1:1. 

В 67' се стигна до тежко нарушение срещу резервата Антонио Вутов край тъчлинията. Талис центрира прекрасно към наказателното поле, където Даскалов с глава отклони към далечната греда, кълбото срещна страничния стълб и влетя в мрежата - 1:2! 

3 минути по-късно "армейците" отново имаха шанс да се разпишат - ново центриране на Талис намери Вутов в наказателното поле, но той не успя да насочи топката добре и я прати в аут. В 75' пък Балуца отбеляза гол за домакините, но за щастие на гостите страничният рефер отсъди засада. 

Нова неточност в защитата на ЦСКА 1948 коства твърде скъпо. В 82' Гурища даде абсурден пас по широчината на терена, подарявайки я на Джокович. Той веднага изведе Балуца, той с две докосвания напредна и на свой ред изведе Джокович - техничен удар покрай Наумов и 2:2. 

В добавеното време домакините стигнаха до пълен обрат. В 91' се стигна до страшен карамбол пред вратата на Наумов, който спаси един удар, но топката в крайна сметка стигна до Попеску и той се разписа за 3:2. 

СЪСТАВИ

ФКСБ: Търновану, Крецу, Дава, Харуц, Радунович, Джокович, Шут, Олару, Микулеску, Компаньо, Коман

ЦСКА 1948: Наумов, Гурища, Петров, Елитон, Рапнуи, Даскалов, Умарбаев, Русев, Стоичков, Педриньо, Кяртансон

ПРЕДИ МАЧА

"Червените" започнаха новия сезон в Първа лига с успех над Левски на "Герена", преди да вземат и домакинството си на Пирин Благоевград с класически резултат.

Гостуването на Арда в Кърджали от третия кръг на първенството бе отложено поради ангажиментите на „армейците“ в третия по сила евротурнир. При елиминиране на ФКСБ, ЦСКА 1948 ще играе в следващата фаза на надпреварата с датския Норшелан.

Главният мениджър на ФКСБ Михай Стоица сподели преди двубоя, че се притеснява от състоянието, в което се намира тревното покритие на стадион "Триумфална арка" в Букурещ. На тази арена довечера румънският гранд посреща "червените" в реванш в Лигата на конференциите.

Според Стоица теренът е в "окаяно състояние, с множество дупки по него". Той е възмутен, че тимът не може да играе мачовете си на Националния стадион от началото на сезона, заради различни събития, които се организират там. Дали това ще повлияе на отбора предстои да разберем.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички