ЦСКА 1948 обърна косовари за трети успех в Алания


ЦСКА 1948 обърна косовари за трети успех в Алания
Снимка: LAP.bg

1076 0

ЦСКА 1948 записа трети успех от четирите си контролни срещи дотук на турска земя. „Армейците“, водени от старши треньора Николай Киров, победиха Лапи (Косово) с 2:1 в приятелски двубой, изигран на терените на Gold City в Алания.

Съперникът излезе напред в резултата четвърт час преди края след гол на Алидема, но ЦСКА 1948 обърна резултата с две попадения в самия край на мача, дело на Марио Топузов и Ангел Бастунов. Още в началото на срещата централният защитник Венцислав Василев напусна принудително, след като получи травма в областта на задната част на бедрото на левия крак. През първите 15 минути Лапи беше по-активният състав на терена. Положения се откриха пред Сандрив и Ветив, но първият стреля в аут, а ударът на втория беше рутинно уловен от стража на „червените“, които в този мач играха в изцяло черен екип, Иван Караджов.

В 23-ата минута ЦСКА 1948 органзиира най-опасната атака за първото полувреме. След отлични действия на капитана Галин Иванов, който запази топката и изпрати към десния фланг, Георги Русев центрира, а Александър Колев стреля с глава. Кълбото мина на сантиметри от левия страничен стълб на вратаря Авдили. До края на полувреме Колев получи още една добра възможност след пас на Иванов. Деветката на ЦСКА 1948 излезе сам срещу вратаря, но от малък ъгъл не уцели целта. Васил Шопов и Георги Русев също опитаха удари, но безуспешно.

През втората част шанс получиха всички състезатели на резервната скамейка. „Армейците“ започнаха да организират все по-опасни атаки, но така и не намираха пътя към вратата на Авдили. В 74-ата минута Лапи излезе напред в резултата, след като Алидема излезе сам срещу Караджов и не сбърка за 1:0. До края на срещата ЦСКА 1948 се втурна в атака в търсене на изравнително и победно попадение. Дуде Ндонгала опита късмета си от воле веднъж, а малко по-късно той се справи с няколко бранители и влезе в наказателното поле, но ударът му беше блокиран от вратаря. В 85-ата минута Денислав Александров пък отне в наказателното поле на Лапи и намери моментално Марио Топузов, който отблизо не успя да отбележи.

В 87-мата минута обаче Топузов беше далеч по-прецизен в действията си в атака. След центриране отляво Кристиан Грозданов стреля с глава, стражът спаси, а при добавката Топузов вкара за 1:1. Само две минути по-късно обратът беше пълен. Ангел Бастунов открадна кълбото след неубедителни действия на вратаря и отбеляза с 2:1, за да донесе победата за ЦСКА 1948 в контролната среща.

В последния си приятелски мач на турска земя “армейците” ще премерят сили с полския Миедж Легница на 5 февруари. Часът на сблъсъка предстои да бъде обявен допълнително. На 6 февруари ЦСКА 1948 пътува обратно към София.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички