ЦСКА 1948 е играл по-дълго време с топката във финала, Лудогорец с повече нарушения


ЦСКА 1948 е играл по-дълго време с топката във финала, Лудогорец с повече нарушения
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1211 0

Финалът за Купата на България между Лудогорец и ЦСКА 1948 представих интересни моменти на терена, макар феновете на Националния стадион "Васил Левски" да не бяха никак много. Разградчани победиха с 1:3, като за първи път от 9 години насам грабнаха трофея и все още мечтаят за дубъл.

ЦСКА 1948 води в интересни показатели

От Българската професионална лига представиха интересни детайли относно финалния сблъсък, както и статистика. Любопитно е да се отбележи, че "червените" са играли по-дълго с топката, въпреки че Лудогорец изглеждаше по-активният тим. 

Столичани са владели топката 24:05 минути от мача, докато футболистите на Ивайло Петев държаха топката 20:54 минути. Общото чисто игрово време в двубоя бе 44:59 минути. 15 са отправените удари по посока вратата на Даниел Умове, като 6 от тях са били точки. "Червените" са стреляли 12 пъти с 3 точни удара.

Футболистите на вече бившия наставник Тодор Янчев имат 363 паса, от които 85% точни. Лудогорец е направил 320 паса, от които точните са 82%.  "Орлите" атакува повече по левия фланг – 47%,  а от дясно в 24% от случаите, а 29% от атаките минаха през центъра. За ЦСКА 1948 44% от атаките са били през центъра, 36% по левия фланг и 20% по десния.

Лудогорец с повече нарушения

Повече нарушения има на сметката на разградчани - 12 срещу само 2 за съперника им.  Голмайсторът Кайо Видал отбеляза 2 гола от общо 3 удара във вратата на съперника. Педро Нареси се отчете с 100% успешни единоборства и 1 ключово подаване. Ивайло Чочев и Александър Колев имат по 4 удара към вратата на съперника, като по 2 са точни. След финала ЦСКА 1948 остана без треньор, след като оставката на Тодор Янчев бе приета.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички