Човек от екипа на Димитър Бербатов изненада: Призова да бъде даден шанс на Георги Иванов - Гонзо


Човек от екипа на Димитър Бербатов изненада: Призова да бъде даден шанс на Георги Иванов - Гонзо
Снимка: БГНЕС

1923 0

Юристът Петър Величков, който бе част от екипа на Димитър Бербатов, борещ се за президентския пост на БФС, говори пред "Дарик" за изминалия вчера (15 март) конгрес на БФС, на който за президент на Централата бе избран Георги Иванов - Гонзо.

Величков призова да бъде даден шанс на Георги Иванов

"В момента, в който приеха тъмните стаички, разбрах, че системата ще работи в голяма степен по стария начин. Извиних се в този момент и си тръгнах. Не, категорично не трябва да има протести. Гонзо е мъжкар, има място в българския футбол. Бяхме готови, ако спечелим Конгреса, да остане в българския футбол. Ако успее да се еманципира, нещата биха изглеждали по-лицеприятно. Призовавам феновете: Дайте шанс на Гонзо! Ще бъде оценяван по работата и резултатите си. Категорично щеше да остане в БФС, ако бяхме спечелили. Той вероятно щеше да остане да се занимава с това, с което досега", каза Величков.

Още: "Синя" страница във Фейсбук "скочи" на левскарите, които бяха за Димитър Бербатов и намеси Гриша Ганчев

"Уважавам Георги Иванов, работлив е. В личен разговор ми е казвал, че вижда недъзите и ще се бори с тях. Дали ще има свободата, зависи изцяло от него. Без да го подценявам, Георги Иванов се оказа на правилното място в правилния момент. Все още в тази система не всички клубове са осъзнали, че трябва промяна. Георги Иванов ще успее, ако се разграничи по най-бързия начин от Борислав Михайлов и започне да работи".

Петър Величков призова за подкрепа към Гонзо

Резултатите от конгреса

"Разбира се, че има огорчение в нас. От една страна, защото вотът беше такъв, какъвто го видяхте, не мисля, че и да е имало някакви нарушения, са повлияли на крайния резултат, трябва да приемем този вот и това, което футболните клубовете решиха. Ние нямаме от какво да се срамуваме, можем да вървим с високо вдигнати глави. Не мисля, че загубихме от Георги Иванов, без да подценявам Гонзо, загубихме от системата. Допуснахме грешки, но не такива, че да повлияят на крайния резултат", добави още той.

Още: 11 часа Конгрес: Всичко приключи - нов президент, нов Изпълком, стара действителност? (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички