Черно море ще опита отново да опустоши Левски на "Тича"


Черно море ще опита отново да опустоши Левски на "Тича"
Снимка: Оф. сайт на Левски

1340 0

Днес Левски за трети път от началото на сезона ще опита да победи Черно море, срещу когото по традиция играе трудно, особено на стадион "Тича". Залогът е голям - "сините" се нуждаят от победа, за да съхранят големите си надежди за титлата в края на сезона. "Моряците" пък искат да се настанят трайно в топ 6 и да затвърдят доброто си представяне срещу столичани.

Мотивацията и за гостите е голяма - освен споменатата по-горе причина те искат да си отмъстят на варненци за това, че ги елиминираха рано-рано в турнира за Купата на България. Мачът започва в 15,00 часа и обещава да е зрелищен.

Треньорът на Черно море Илиан Илиев понесе няколко удара преди срещата. Той няма да може да разчита на трима от титулярите и ще има големи проблеми с окомплектоването на защитата. Аут заради наказание е Хасани. В четвъртък пък стана ясно, че Илиев губи до края на годината Атанас Зехиров, а вчера се разбра, че срещата ще пропусне и Пламен Димов - той и Хасани са титуляри в центъра на отбраната.

Димов е играл с травма в прасеца при гостуването на Ботев Враца (1:2), която се е усложнила и лекарският щаб не е успял да го възстанови за мача с Левски. Извън групата остана и Дани Кики, който бе повален от вирус, контузен е и Емил Янчев. Сред 18-те попадна вратарят Георги Китанов, той заема мястото на Иван Дюлгеров. Заявен за мача е и юношата Лъчезар Йорданов.

На вратата на "моряците" ще застане Макенджиев, а пред него най-вероятно дебют ще направи Виктор Генев, който е юноша на "сините", но не е играл в официален мач от април. Очаква се Генев да си партнира с Енчев в центъра на отбраната, вдясно да играе друг минал през "Герена" - Стефан Станчев, а вляво да е Кононго. В халфовата линия на варненци ще играят Васил Панайотов (също бивш играч на Левски), Витанов и капитанът Георги Илиев. За две места на фланговете ще се борят Ндонгала, Фенуш и Мартин Минчев, а се очаква на върха на атаката да бъде националът Радослав Василев.

Треньорът на Левски Славиша Стоянович ще бъде принуден да направи промени по състава, който пусна за купата - контузени са Холмар Ейолфсон и Иван Горанов. Първият скъса връзки на коляното, а вторият тренира през седмицата, но надали ще бъде рискуван. Затова най-вероятно треньорът ще заложи на защитното каре от мача с Ботев Пд (4:1) - Цветкович, Яблонски, Рейш и Луи Нганиони. Пред тях ще бъдат Тиам, Белмонт и Мариани. Очаква се на крилата да са Обертан и Кабрал, а атаката ще води голмайсторът на отбора Станислав Костов.

Голямата дилема пред Стоянович отново е свързана с вратарския пост - Божидар Митрев или Мартин Полачек. В последните 3 мач на тима под рамката е първият. Той обаче сбърка за купата срещу Черно море и срещу Ботев. Затова няма да е изненада, ако словакът се завърне на вратата.

Мача Черно море - Левски можете да следите на живо и в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички