13-те гола на голмайстора на Първа лига донесоха само 3 победи на Левски


13-те гола на голмайстора на Първа лига донесоха само 3 победи на Левски
Снимка: Оф. сайт на Левски

2279 0

Скромният български нападател Станислав Костов се превърна бавно, но упорито в един от новите любимци на феновете на Левски. Бавно, тъй като не се очакваше точно той да се окаже търсеният в тима голаджия, а и заради миналото си, включващо период в ЦСКА. Но ето, че той си го извоюва. С 13-те си попадения в 13 мача дотук през сезона в Първа лига, с непримиримостта си и трудолюбието, Слави Костов доказа, че е бил един от най-правилните трансфери на настоящото ръководство.

Има обаче един факт, който може да не се хареса на привържениците и на самия футболист, но пък може да помогне това да се промени. Фактът е, че головете на 27-годишния футболист не са толкова често печеливши, а по-често служат за трупане на самочувствие и спечелване на респекта на съперника.

Така например 13-те гола на Костов дотук в Първа лига са донесли само 3 победи на тима. За другите 8 е трябвало да се погрижат други играчи на "сините". В това отношение той е едва на седмо място по брой донесени победи на своя тим. Пред него са футболисти като Мауридес от ЦСКА, който не се е разписвал в първенството от 2 месеца и половина, също и Стивън Петков, който не е титулярен играч в Ботев (Пд) и има наполовина по-малко попадения от Костов. Повече победи на своя тим е донесъл и Клаудиу Кешеру от Лудогорец, който в голмайсторската листа е наравно с Костов.

САМО ГОЛ ДЕЛИ СТАНИСЛАВ КОСТОВ ОТ ПОСТИЖЕНИЕ НА ГОНЗО

Интересно е, че четирима играчи са донесли същия брой успехи на своите тимове като Станислав, но с къде-къде по-малко попадения. Например Галин Иванов от Славия, който с 3 гола е донесъл 3 победи на тима си.

Разбира се, както вече казахме, количеството голове е важно за самочувствието и увереността на "сините", които този сезон са в битката за титлата от самото му начало. А за отбор като Левски е важно головете да са повече, независимо какъв е техният ефект. Сигурни сме дори, че самочувствието, натрупано с количеството, ще помогне на Слави Костов да излезе много напред и по отношение на приноса към победите.

Играчите, донесли най-много победи на своите отбори:

1. Стивън Петков 6 гола 4 победи

2. Мауридес 6 гола 4 победи

3. Клаудиу Кешеру 13 гола 4 победи

4. Галин Иванов 3 гола 3 победи

5. Кирил Десподов 6 гола 3 победи

6. Марселиньо 5 гола 3 победи

7. Станислав Костов 13 гола 3 победи

8. Вандерсон 5 гола 3 победи

9. Петър Атанасов 5 гола 2 победи

10. Стефан Христов 2 гола 2 победи

Румен Руменов 2 гола 2 победи

Мартин Камбуров 8 гола 2 победи

Борислав Цонев 4 гола 2 победи

Заради добрите си изяви в синята фланелка нападателя ще получи и по-добра заплата, стана ясно наскоро. Повече за това прочетете тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички