Черно море "се вля" в топ 6: "Орлетата" се удавиха в Първа лига


Черно море "се вля" в топ 6: "Орлетата" се удавиха в Първа лига
Снимка: Velizar Eremiev - Chocho / LAP.bg

1201 0

Черно море успя да надделее с минималното 1:0 над Пирин Благоевград в единствения двубой от Първа лига за днес (27.02). Варненци съумяха да измъкнат 3-те точки от гостуването си след гол от дузпа на Атанас Илиев още в 11-ата минута - останал единствен в срещата.

По този начин възпитаниците на Илиан Илиев влязоха в топ 6 и се настаниха на 5-ото място, събирайки 36 точки - 1 по-малко от Локомотив Пловдив и също толкова повече от Славия. "Орлетата" пък остават предпоследни с едва 1 точка повече от последния Спартак Варна.

Пирин Благоевград не успя да надгради след равенството срещу Левски, но имаше и малшансът да получи ранен гол около 10-ата минута, и то след дузпа. Преди тази ситуация никой от двата тима нямаше чисто голово положение.

11-метровият наказателен удар не бе отсъден веднага, като се наложи главният рефер на двубоя Валентин Железов да прегледа сам ситуацията с ВАР, за да отсъди нарушението. Това забави играта с няколко минути, но все пак Атанас Илиев успя да прати Янко Георгиев в грешния ъгъл и реализира единствения гол.

Положенията цялостно не бяха много в срещата, въпреки че в крайна сметка и изстрелите, и точните удари бяха в полза на варненци (съответно 9 срещу 6 и 6 срещу 4). Притежанието на топката обаче бе много равномерно разпределено.

През първата част единственото по-интересно, което се случи извън гола, бе само с участието на Мазир Сула. Първо в 37-ата минута стреля с глава покрай вратата от нелоша позиция в наказателното поле, а след това 5 минути преди края на редовното време стреля силно отдалеч, но бе в обсега на Янко Георгиев, който улови безпроблемно.

През второто полувреме, след добра изява на Дюлгеров, запазила изоставането от само един гол, "орлетата" стигнаха до своите две положения, за които могат да съжаляват в срещата.

Първо Иван Тасев влезе в наказателното поле опасно и при по-добра игра го очакваше сигурен гол, но бе спрян от Босанчич, а след това най-сетне се наложи и на Иван Дюлгеров да покаже класата си на вратата на варненци - чак в 79-ата минута.

Така в крайна сметка паритетът се запази до края и повече попадения не паднаха. За Черно море предстои домакинство срещу Ботев Пловдив в следващия кръг, докато Пирин Благоевград има тежко гостуване на Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички