Черно море направи сериозна заявка за първата шестица след успех в Русе


Черно море направи сериозна заявка за първата шестица след успех в Русе
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

1117 0

Черно море започна с победа пролетния полусезон в Първа професионална лига. "Моряците" победиха с 0:2 Дунав в Русе, като през цялата среща показаха, че са по-добрият отбор. След този двубой възпитаниците на Илиан Илиев са пети с 32 точки, а Дунав е на 12-о място със 17 точки. В следващия кръг Черно море приема Левски на "Тича", а Дунав гостува на Славия.

Още в 5' Матиас Курьор направи хубав пробив отляво и стреля към вратата, но топката рикошира в защитник на Дунав. Мартин Минчев също отправи изстрел, но и той бе блокиран, за да попадне коженото кълбо в непокрития Патрик Андраде, който не сгреши с удар от около десетина метра. В 14' голяма грешка в защитата на варненци можеше да доведе до изравнително попадение, но Митрович успя да спаси.

В 28' Мартин Минчев нацели напречната греда след диагонален удар, като това бе последната по-интересна ситуация за първата част. 8 минути след подновяването на играта "моряците" стигнаха и до второ попадение. Исмаил Иса излезе на стрелкова позиция отляво, но ударът му бе отразен от Благой Макенджиев. Отбитата топка стигна до Курьор, който стреля технично, за да отбележи първия си гол след завръщането си на "Тича". След това попадение атаките съвсем намаляха, като Черно море държеше топката, но показа, че просто чака срещата да приключи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички