Черно море намери двама вратари, и двамата от Първа лига


Черно море намери двама вратари, и двамата от Първа лига
Снимка: БГНЕС

1409 0

Черно море е на път да се подсили с двама вратари. Пред договор с клуба е Благой Макенджиев, пише "Тема Спорт".

Стражът напусна Пирин Благоевград през седмицата, като разтрогна по взаимно съгласие. Неговото име бе спрягано и за ЦСКА, но на "Армията" ще продължат да разчитат на Георги Китанов.

Макенджиев направи силна есен с екипа на "орлетата", като е получил по-изгодно финансово предложение. Преди да се завърне в Пирин, той бе в Берое и ЦСКА. Стигна и до националния отбор.

Черно море желае и вратар на Дунав Русе. Варненци може да подпишат и с Мартин Луков (24 г.).

Както е известно, през последната седмица "моряците" освободиха и двамата си вратари. Първо те се отказаха от украинеца Боровик, който бе контузен, а в петък разтрогнаха и с Емил Михайлов. Така реално в момента треньорът Емануел Луканов разполага само с юношата Иван Дюлгеров (18 г.).

Луков обаче има предложение от още един елитен клуб. Той в момента е със статут на резерва при "драконите". Дълго време юношата на Славия и Левски лекуваше контузия, която му коства титулярното място. Луков подписа с Дунав през лятото на 2015 година и бе с основна заслуга за спечелената промоция за Първа лига. Бе привлечен в отбора от Веселин Великов и записа общо досега 48 мача за Дунав. Преди година обаче получи тежка травма - скъсана предна колянна връзка на десния крак.

Със стабилните си изяви той влезе в историята на русенци. През септември миналата година стражът подобри рекорда на тима за поредни минути без допуснат гол в елита. Тогава 24-годишният Луков регистрира 456 минути без попадение.

През сезон 1963-64 г. вратарят на Дунав Иван Иванов запазва вратата си суха цели 442 минути.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички