Царско село победи Етър и го изпревари в групата след втори пореден успех за Любослав Пенев


Царско село победи Етър и го изпревари в групата след втори пореден успех за Любослав Пенев
Снимка: Иван Йочев

1269 0

Отборът на Царско село победи с минималното 1:0 като гост Етър в мач от Първа лига - група А на изпадащите. Успехът е изключително ключов за "царете", защото чрез него се изкачиха до втората позиция с 28 точки, като същевременно оставиха Етър 3-и с точка по-малко.

Първата позиция е гарантирана за Черно море, но борбата за така важното 2-ро място, което дори може да доведе до участие в Европа, ще продължи до самия край. В същото време, който завърши 3-и, рискува да изпадне от елита.

В 29-ата минута футболистите на Любослав Пенев излязоха напред в резултата. Грешен опит за изчистване на топката от страна на противников защитник позволи на Ивайло Марков да овладее и да напредне отляво до тъчлинията. Той центрира ниска топка, която стигна до Уесли Ната, който овладя изключително технично, завъртя се и от непосредствена дистанция стреля по земя с десния си крак, за да открие резултата.

"Болярите" упорито се опитаха да върнат попадението - владееха топката повече, атакуваха повече, имаха и повече изстрели към противниковата врата. В 84-ата минута Милчо Ангелов успя да възстанови паритета, но радостта му трая твърде кратко, защото попадението бе отменено от Станислав Тодоров заради нарушение на друг играч на Етър (Кацаров).

Междувременно, Етър е един от клубовете, които вече получиха лиценз за следващия сезон в Първа лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички