Царско село надига глава: Удари Пирин в Благоевград


Царско село надига глава: Удари Пирин в Благоевград
Снимка: Velizar Eremiev / LAP.bg

1105 0

Царско село победи Пирин в Благоевград с 2:0 в кръга на Първа лига. След като спряха "орлетата" за участие в плейофите за седмото място, даващо право на бараж за Лига на конференциите, сега "царете" взеха още три много важни точки в битката за оцеляване.

В 27-ата минута Венцислав Христов направи уникален пропуск. Жереми Петрис беше изведен по десния фланг, напредна и подаде успоредно на голлинията. Янко Георгиев закачи топката, но не успя да я отклони. Тя стигна до Христов, който от няколко метра на празна врата нацели десния страничен стълб на вратата на Пирин.

Лукас Мартинс откри резултата в 40-ата минута след голяма грешка на Николай Бодуров, който подцени ситуацитя и подари топката на съперниковия футболист, който се озова сам срещу Янко Георгиев и технично го преодоля.

В добавеното време на първата част Царско село удвои своя аванс. Валентино Пулиезе центрира отляво, Христов скочи и с глава насочи топката в мрежата. По този начин той за фрапантния си пропуск по-рано в мача.

Пирин все още е лидер в групата с 27 точки, но по-късно Локомотив (София), който има 25, приема Ботев (Враца). Царско село остава последен с 19, но вече само на три от врачани.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички