България продължава да е данъчен рай за професионални футболисти


България продължава да е данъчен рай за професионални футболисти
Снимка: Lap.bg

508 0

България продължава да е данъчен рай за професионални футболисти. Това показва материал на турския сайт gercekgundem.com, в който се разглежда данъчното облагане на футболистите в елитните първенства в Европа. Според изданието Турция е една от страните с най-ниско данъчно облагане на доходите на футболистите, но дори тя отстъпва пред България (Първа лига) в този показател.

Въпросният данък в турската Суперлиг е 15%. У нас законът предвижда с 5% по-ниско облагане или 10%. За съжаление обаче доходите от футбол у нас не могат да се сравняват с тези в повечето по-популярни първенства на Стария континент, но въпреки това този показател говори добре за имиджа на родния футбол.

Най-високите данъци за футболни доходи са в Швеция (56,9%), Португалия (56,5%), Дания (55,6%) и Белгия (53,7%). От топ 5 първенствата на Европа най-висок е данъкът във Франция, макар че не се споменава в материала каква е ситуацията в Испания. Футболистите в Лига 1 плащат данък върху дохода си в размер на 50,3%, в Италия - 47,9%, в Германия - 47,5%, а в Англия - 45%. А ето кои играчи в Първа лига вдигнаха най-много цената си през 2020 година.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Други


Диего Марадона си отишъл с две болки в сърцето

Футболната легенда Диего Марадона, когото загубихме днес, си е отишъл с болка в душата. Две неща са тежали на...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама