България - Малта: замитане или тотално омазване за селекцията на Пенев?


България - Малта: замитане или тотално омазване за селекцията на Пенев?

1791 0

Българските футболни национали излизат срещу Малта в неделя от 21,45 часа в мач от група "Н" на квалификациите за европейското първенство през 2016 година. Целта е "замитане" на замърсеното с двете поредни загуби от Хърватия и Норвегия в предишните мачове. А алтернативата е селекцията на Пенев тотално да се омаже, ако допусне нова издънка, която напълно ще убие надеждите на "трикольорите" дори за дойстойно класиране в групата за Евро 2016. Заради двете издънки досега, очакванията са трибуните на националния стадион "Васил Левски" да останат празни.

Съперникът Малта минава за едно от футболните "джудета" в Европа, но в последните години бележи прогрес и го доказва от началото на квалификациите. Малтийците дадоха сериозен отпор и на италианци, и на хървати, затова "трикольорите" трябва да имат едно наум.

"Отборът на Малта израства и това, че победихме с 6:0 в последния мач срещу тях принадлежи на миналото и не трябва да се осланяме на него. Може би ги изненадахме малко с времето и снега, който падна тогава. Може би това малко ни помогна. Разполагаме с точните качества и трябва да се поздравим със задължителен успех. Този мач е като поправителен за нас и трябва да го вземем с максимална оценка", коментира Любо Пенев.

Селекционерът на гостите Пиетро Гедин пък е наясно какво го очаква в тази среща. "Много добре знаем какво ни очаква. Изключително съм доволен да чуя, че моите футболисти не се страхуват от мача утре. Няма причина да се страхуваме. Идваме да играем футбол и да се представим добре", коментира той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички